General Motors bünyesindeki GMC markası çıkışı merakla beklenen tam elektrikli Hummer modelini resmen tanıttı. İkonik kamyonet modelinin geri dönüşü tam manasıyla muhteşem oldu. 2021 yılının sonbaharına doğru seri üretime girmesi planlanan Hummer EV’de GM’in Ultium isimli yeni platformu kullanılacak. Şarjı çok hızlı şekilde dolan araba, tam dolu batarya ile 560 kilometreden fazla mesafe kat edebilecek.

Dış görünümünü incelediğimizde aracın klasik Hummer çizgilerini koruduğu, bunun yanı sıra elektrikli arabalardan aşina olduğumuz estetik hatlara ev sahipliği yaptığını da görüyoruz. Mesela yan çamurluklar ve ön ızgara bir hayli büyütülmüş. Aydınlatmalı HUMMER yazısına ev sahipliği yapan ızgara, LED farlarla güzel bir ahenk oluşturmuş.

Gelelim motor tarafına. Kaputun altında e4WD sistemiyle çalışan üç tane elektrikli motor yer alacak. Bu motorlar toplamda 1,000 beygir güç çıkışı sağlayacak.

Dinamik tork kontrolü sayesinde tekerleklere bağımsız olarak güç aktarımı sağlayabilen araba, zorlu arazi şartlarına bu sayede ayak uydurmayı başaracak. 0’dan 100 km/s hıza çıkış ise yalnızca 3 saniye sürecek, ki bu GMC Hummer EV gibi cüsseli bir araba için kesinlikle tatmin edici bir değer.

İlginç olan ise CrabWalk adını taşıyan “Yengeç Modu”nun da GMC Hummer EV’de kullanılacak oluşu. İsminden de anlaşılacağı üzere bu mod açıldığı zaman arabanın ön ve arka tekerlekleri aynı açıda dönüyor ve arabanın yan yan gitmesini sağlıyor. Park ederken veya dar off-road yollarında bu modun çok kullanışlı olacağı açık.

Aracın başlangıç fiyatı ise 79 bin 995 dolar olarak açıklandı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version