Baştan aşağıya yenilenen ve sadece elektrikten güç alacağı açıklanan GMC’nin efsane Hummer modeli, sökülebilir tavana ev sahipliği yapacak. Tam adı GMC Hummer EV olan model tam 1,000 beygir güç üretecek. Bu yıl sonuna doğru lansmanının yapılmasını beklediğimiz araç, tıpkı benzinli versiyonlarında olduğu gibi performanstan ödün vermeyecek. İçten yanmalı motor ve benzini tabiri caizse içen Hummer, bu zamana dek çok fazla emisyon salınımı yaptığı için eleştiri ve protestolara konu oluyordu.

Bazı Hummer hayranları elektrikliye dönüşeceği için aracın ruhunu kaybedeceğinden endişeleniyor. Fakat söz konusu performans değerleri olduğu zaman GMC Hummer EV’in 0’dan 100 km/s hıza yalnızca 3 saniyede çıktığını görmek, biz dahil herkesi şaşırtıyor doğrusu. Devasa cüssesine rağmen inanılmaz atik olan aracın tork değerleri de hayli yüksek.

Hayran kitlesinin ağzına bal çalmak için GMC, ara ara elektrikli Hummer modeline dair videolar paylaşmaya devam ediyor. En son çıkan videoda ise GMC, yeni Hummer’in sökülebilir tavan paneline ev sahipliği yapacağını duyurdu.

Buna göre SUV’un tavanı toplam 4 ayrı panelden oluşacak ve bunların her biri ayrı ayrı sökülebilecek. Öndeki T şeklindeki bar da aynı şekilde sökülebilecek. Böylece sürücü ve yolcunun üzerindeki tavanı açık hale gelecek.

Jeep Wrangler ve Gladiator modellerinde de benzer bir tavan sistemi bulunuyordu. Görünen o ki Hummer de bu trende ayak uyduracak ve araç sahiplerinin tavanı istedikleri şekilde özelleştirebilmelerine imkân sağlayacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version