En ikonik araba modellerinin başında gelen Hummer’ın tamamen elektrikle çalışan versiyonu için geri sayım başladı. GMC bugün yaptığı açıklamayla yeni nesil Hummer EV modelinin 20 Ekim tarihinde tanıtılacağını duyurdu. Öğrendiğimiz kadarıyla motor homurtusuyla gönülleri fetheden Hummer’ların hiç sahip olmadığı bazı yeni özellikler GMC Hummer EV’deki yerini alacak. Buna “Yengeç Modu” isimli yeni donanım da dahil.

COVID-19 salgını nedeniyle son dönemde olduğu gibi lansman internet üzerinden yayınlanacak. Şuan içinse elimizde araca dair kısıtlı bilgi var. Arabanın GMC’nin tamamen elektrikle çalışan modeller için geliştirdiği yeni Ultium platformu üzerine yükseleceğini biliyoruz mesela.

Ultium sayesinde GMC herkese ve her keseye hitap edecek Hummer modelleri geliştirebilecek. Farklı konfigürasyonlar, farklı büyüklükteki bataryalar ile GMC müşterilerine bütçeleri doğrultusunda satın alabilecekleri en ideal Hummer EV modelini sunmayı planlıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=VvX3959EjuM

“Yengeç Modu” da nedir?

Kamyonet modelinin en dikkat çeken özelliklerinin başında “Yengeç Modu” geliyor. Dört tekerleği de birden dönebilen araba, bugüne dek gördüklerimizin aksine arka tekerlekleri de ön tekerleklerle aynı eksende hizalayabiliyor. Bu sayede araba tıpkı bir yengeç gibi yan yan gidebiliyor.

Bu mod araç içi eğlence ekranından açılıp kapanabiliyor. Böylelikle hem ileriye, hem de yana doğru ilerleyebilen Hummer EV çok dar park alanlarına da girip çıkabilir. Tabii bu modun maksimum açısı ne kadar, henüz bilmiyoruz. Bunun için 20 Ekim’i beklememiz gerekecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version