ABD’li otomotiv devi General Motors, yeni nesil elektrikli GMC Hummer modelinin çıkış tarihini erteledi. Tahmin edebileceğiniz üzere bu kararın gerekçesi, Koronavirüs salgını. Oysa tamamen elektrikten güç alacağı ve 1,000 beygir güce sahip olacağı belirtilen kamyonet modelinin normalde 20 Mayıs’ta tanıtılması hedefleniyordu. En azından GMC tarafından Super Bowl 2020 için hazırlanan reklam filminde bu tarihe işaret edilmişti.

Tabii çıkacak olan bu model bizim aşina olduğumuz Hummer’e pek benzemeyecek. Malum, orijinal Hummer bu zamana dek çok fazla yakıt harcaması ve emisyon salınımı yapmasıyla çevrecilerin eleştirilerine maruz kalıyordu. GM bu durumu tam tersine çevirerek Hummer modelini çevre dostu ve sıfır emisyonlu hale getirecek.

3 saniyede 0’dan 100 km/s’ye

Elektrikli olması arabanın performansının düşeceği anlamına gelmemeli. Tam tersi, yeni Hummer EV 1,000 beygir güç üretebilecek ve 0’dan 100 km/s hıza 3.0 saniyede çıkabilecek. Cüssesinin büyüklüğünü de hesaba katarsak bu gerçekten müthiş bir değer.

İşin kötü tarafı alınan erteleme kararının ardından GM cephesinden yeni bir çıkış tarihi bilgisi henüz paylaşılmış değil. Bunun yerine otomobil üreticisi sadece “Ekip halen daha arabayı geliştirmeye devam ediyor” açıklamasını yapmakla yetinmiş.

Neyse ki hayal kırıklığına uğrayan müşterileri memnun edebilmek için şirket yeni bir videoyu yayına aldı.

Kuş bakışı çekilen videonun sol alt köşesinde aracın 2021’in sonbaharında satın alınabileceği bilgisi yer aldı. Bunun dışında GMC Hummer EV’in başlangıç fiyatı hala daha bilinmezliğini koruyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version