Japon otomobil üreticisinin son marifeti olan Honda E prototipi, sportif dış görünümü ve sevimli çizgileriyle 200 kilometre kadar menzile sahip bir elektrikli olarak pazarda yerini almaya hazırlanıyor. Seri üretime uyarlanacağı belirtilen modelin yılın son günlerine doğru üretim bandına girmesi de planlar arasında.

Bundan iki yıl önceki Cenevre Otomobil Fuarı‘nda Honda, Avrupa kıtası için “Elektrik Vizyonu” adını verdiği bir planın duyurusunu yapmıştı. Bu plana göre 2025 yılına kadar Honda’nın Avrupa’da sattığı araçların 3’te 2’sinin hibrid, elektrikli veya hücre yakıtlı olması hedefleniyordu.

Ulaşmak için çok fazla sürenin kalmadığı bu zorlu hedefi tutturabilmek için Honda, önümüzdeki Salı günü Cenevre Otomobil Fuarı’nda yeni nesil saf elektrikli modeli Honda E prototipini görücüye çıkaracak. 2019 bitmeden önce seri üretilmesi hedeflenen araba, ilk kez 2017’de karşımıza çıkan Urban EV konseptinin bir üst versiyonu gibi duruyor.

Şehir içi kullanıma uygun, sevimli mi sevimli bu iki kapılı araba Honda’nın halihazırda en kısa modeli olan Jazz’dan bile daha kısa.

Her zaman olduğu gibi konseptten seri üretime uyarlanırken arabanın bazı fütüristik özelliklerinden feragat etmesi gerekebilir. Maliyetleri düşürmek için kameralı yan aynaların geleneksel cam aynalarla yer değiştirmesi söz konusu olabilir mesela.

5 Mart‘ta kapılarını ziyaretçilere açacak olan 2019 Cenevre Otomobil Fuarı‘nda Honda standının gözdesi olması beklenen E prototipi hakkında daha detaylı bilgiye ise bu tarihten itibaren ulaşabilmeyi umuyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version