Hyundai, tamamen elektrikle çalışan küçük SUV modeli Kona’nın fotoğraflarını Cenevre Otomobil Fuarı öncesinde kamuoyuyla paylaştı.

Krell ses sistemine ev sahipliği yapan Kona’nın müzik çıkışı gayet güçlü. 332 litrelik bagaj hacmi ise kalabalık aileler için dahi ideal.

7 inç büyüklüğündeki dokunmatik araç içi ekranı hem Android, hem de Apple telefon modelleriyle entegre çalışabiliyor. Opsiyonel olarak bu ekranı 8 inçe çıkarabilmek de mümkün. Üstelik kablosuz şarj desteğine sahip telefonlar için Qi kablosuz şarj ünitesi, yeni Kona’da mevcut bulunuyor.

İki farklı menzil seçeneğiyle geliyor

Elektrikli Kona’da iki farklı güç ünitesi bulunacak, ancak her iki modelde de lityum iyon batarya paketi mevcut olacak. Kısa menzilli modelde 39.2 kWh güce sahip batarya kullanılacak ve bu araç tam şarjla 300 kilometre yol kat edebilecek. Toplam 9.3 saniyede 0’dan 100 km’ye ulaşmayı başaran modelin en yüksek hızı ise 170 km/s olacak.

64 kWh’lik bataryayla gelen uzun menzilli model ise tek şarjla 470 kilometre mesafe kat edebilecek. Bu aracın 0-100 km/s performansı ise 7.6 saniye. Bu rakamlar hiç de fena sayılmaz.

Fiyatı henüz açıklanmış değil

Üretim bandından inen ilk elektrikli Kona’nın yaza doğru satışa çıkması bekleniyor. Halen daha fiyatı belli olmayan Kona için tahminler, tam elektrikli SUV modelinin vergilendirilmemiş ücretinin 132 bin TL civarında olacağı yönünde. Elektrikli otomobillere de ÖTV uygulanacağını hesaba katarsak, Kona Türkiye’ye gelmesi halinde daha pahalıya mal edilebilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version