İkonik motosiklet üreticisi Harley Davidson’un elektrikli bir model üzerine çalıştığına dair haberler uzun süredir gündemdeydi. Tamamen elektrikten güç alması planlanan bu modelin çıkış tarihi ve fiyat bilgisi nihayet gün yüzüne çıktı. İşin üzücü tarafı şu ki, bahsi geçen model halihazırda piyasada bulunan ve satın alınabilen diğer elektrikli motosikletlere kıyasla oldukça fahiş bir ücretle satılacak.

Emsallerinden daha pahalıya satılacak

LiveWire adı verilen model için ön siparişleri kabul etmeye başlayan Harley Davidson, içinde bulunduğumuz 2019 yılının Ağustos ayında teslimatlara başlamayı hedefliyor. Fiyatlar ise 29 bin 799 dolardan başlayacak. Kıyaslamak için örnek vermek gerekirse Zero firması tarafından geliştirilen elektrikli Zero S‘in fiyatı sadece 10 bin 995 dolar. LiveWire bunun neredeyse 3 katı fiyata satılacak.

Bu arada Zero’nun Zero S ile birlikte diğer elektrikli modellerinin ülkemizde de satıldığı bilgisini paylaşmış olalım.

Teknik özellikleri gayet başarılı

Harley Davidson cephesinden yapılan açıklamada LiveWire’ın 0’dan 100 km/s hıza 3.5 saniyenin altında çıkabileceği bilgisi verildi. Tamamen elektrikten güç aldığından ötürü vites atmak için herhangi bir debriyaja sahip değil. Bu, motorun hızının çok daha seri bir şekilde kesilebileceği anlamına geliyor. Motora yeni başlayanlar için de avantaj.

Uzun yolda ne kadarlık menzile sahip olduğu henüz bilinmeyen LiveWire’ın şehir içinde 180 kilometrelik bir mesafeyi tek şarj kat edebileceği belirtildi. Klasik Harley Davidson motorlarından aşina olduğumuz sesin bu elektrikli ve sessiz motorda da yer alacağı ise kesinlikle sevindirici bir gelişme. 

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version