İngiliz lüks otomobil üreticisi Jaguar‘ın elektrikli crossover modeli I-Pace, Avrupa’da yılın otomobili ödülünü kazandı. Prestijli marka ilk kez bu ödülü evine götürerek büyük bir başarıya imza atmış oldu.

Tesla’nın ürettiği araçlara alternatif olarak pazarda konumlanan I-Pace’in birinci seçilirken Alpine A110 modeliyle ettiği rekabet nefesleri kesti. Ancak I-Pace’in şansına A110 modeli seri üretime giren bir model olmamasından ötürü otomotiv gazetecilerinden yeteri kadar oy alamadı ve yüzlerce kişinin oyuyla I-Pace birinci geldi.

Hindistan menşeli Tata Motors‘un sahip olduğu Jaguar aslen bir İngiliz markası. I-Pace’i inşa ederken yepyeni bir platform kullanmayı tercih eden Jaguar bugüne dek böyle bir ödülü hiç almamıştı.

Güçlü finalistlere yenilmemeyi başardı

İlk kez 1964 yılında verilmeye başlanan “Avrupa’da Yılın Otomobili” ödülü, bu yıl 89.’su düzenlenecek olan Cenevre Otomobil Fuarı öncesinde bugün yeni sahibine teslim edildi.

I-Pace ile yarışan diğer 5 finalist ise Citroen C5 Aircross, Ford Focus, Kia Ceed, Mercedes-Benz A-class ve Peugeot 508 modellerinden oluşuyordu. Ekim ayında başlayan yol testlerinin ardından yaklaşık 60 adet aday listesinden en son 5’e kadar inildi. Final sürüşleri ise bundan 2 hafta kadar önce, Fransa’nın başkenti Paris’in dışındaki bir test merkezinde gerçekleştirildi.

Yılın otomobili, 7 farklı Avrupa menşeli otomobil dergisi ve 20 kadar farklı ülkeden 60 gazeteci tarafından belirlendi.

Bu arada geçen yıl Volvo XC40 kompakt SUV modeli bahsi geçen ödülü almaya uygun görülmüştü.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version