FCA grubu bünyesindeki Jeep yeni çıkacak olan elektrikli off-road araçlarında ‘4xe’ markasını kullanacağını duyurdu. Önümüzdeki iki yıl içinde ürün gamına bol miktarda elektrikli model dahil etme hazırlığında olan şirket, araçların bagaj kapağı üzerinde 4xe logosuna yer verecek.

Tüm modellerin elektrikli versiyonu çıkacak

Elde ettiğimiz bilgilere göre Jeep, halihazırda satışını gerçekleştirdiği tüm modellerin bir de elektrikli versiyonlarını hayata geçirecek. 2022 yılına hazır olması beklenen bu elektrikli modeller Jeep 4xe markası altında satılacak. Aracın arkasındaki bu logo sayesinde elektrikli modeller, benzinli veya dizel hemcinslerinden ayrışmış olacak.

İlk başta Jeep üç modeli elektrikliye dönüştürerek işe başlayacak. Bu modeller ise en çok satan Jeep’lerin arasından seçilecek. Jeep Wrangler 4xe, Jeep Compass 4xe ve Jeep Renegade 4xe modelleri sırasıyla Cenevre, New York ve Pekin’deki otomobil fuarlarında tanıtılacaklar.

Tamamen elektrikten güç almayacaklar

Belirtmekte fayda var ki Jeep sırf elektrikten güç alan otomobiller geliştirmeyecek. Bunun yerine şirket plug-in hibrid sistemini kullanacak. Geleneksel içten yanmalı motorların yanı sıra bir de elektrikli güç ünitesi kullanılacak. Bu sayede pedala basınca aracın verdiği tepki hızlanacak, tork gücü artacak ve SUV sahiplerine daha keyifli bir sürüş deneyimi yaşatılacak.

Şu sıralar FCA ile PSA grubunun birleşmesi durumu gündemde, ancak bu FCA’yı kendi elektrikli planlarını yapmaktan geri koymamış. Yakın tarihte FCA grubu bünyesindeki tüm markalar 30’dan fazla elektrikli model geliştirmiş olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version