ABD menşeli butik otomobil üreticisi Lordstown Motors, web sitesinde yaptığı bilgilendirmede yeni çıkacak olan Endurance isimli elektrikli kamyonet modelinin teknik detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

Şirketin açıklamasına göre Endurance modeli sıfırdan tamamen elektrikten güç alacak şekilde tasarlanıyor ve EPA değerlendirmesine göre menzili en az 320 kilometre olacak. Aracın baz versiyonunun 52 bin 500 dolar ücretle satılacağı da elde ettiğimiz bilgiler arasında yer alıyor. Tabii bu baz, yani en alt paket için geçerli olan fiyat. Kuvvetle muhtemel daha uzun menzil vaat eden paketlerin daha pahalıya satılması söz konusu olacaktır.

Her akste bir motor kullanılacak

Endurance modelini rakiplerinden farklı kılan en önemli özelliklerinden biri de her aks üzerinde ayrı bir motor konumlandıracak olması. Bu sayede zorlu zemin şartlarında daha iyi çekiş performansı sergilemesi beklenen modelin toplam gücü ise 600 beygir civarında olacak. Ki bu da gayet yeterli bir değer.

7 kW şarj istasyonlarında 10 saat kaldıktan sonra bataryası yüzde 95 oranında dolacak olan Endurance’in batarya paketi muhtemelen 70-80 kWh kapasitesinde olacak.

Bunun dışında aracın geri kalan teknik özellikleri, bildiğimiz kadarıyla şu şekilde sıralanabilir:

  • En yüksek hızı saatte 128 km
  • AC şarj ile 10, DC ile 1.5 saatte saatte tam dolum
  • Sürekli dört çeker
  • 5 koltuk düzeni
  • 2 bin 721 kilo yük çekme kapasitesi

Peki, Lordstown Endurance modeli bu teknik özellikleriyle Tesla Cybertruck ile kapışabilecek mi? Bunu zaman gösterecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version