Kia, yeni elektrikli crossover modelinin üzerindeki örtüyü kaldırarak merakla beklenen aracın çıkışını gerçekleştirdi. Niro EV adı verilen ve yalnızca sahip olduğu bataryadan güç alan bu elektrikli model, ilk kez geçtiğimiz Ocak ayında CES 2018 fuarında tanıtılmıştı. Ancak bugün ilk kez Niro EV’in üretim bandından inmiş halini görüntüleme fırsatını elde etmiş olduk.

Konsept ile gerçek arasında fark var

Tahmin edileceği üzere fuarda sergilenen modelle üretilen model arasında tasarımsal olarak çeşitli farklılıklar söz konusu. Bu farkların en büyüğü ise CES’te sergilenen konsept modelinde kullanılan geniş araç içi eğlence ekranın yerini sıradan plastiğe bırakmış olması.

Tıpkı Kia Soul EV modelinde gördüğümüze benzer bir ekranın kullanıldığı ekranın alt kısmında cep telefonu ve tabletleri şarj edebilmek için ufak bir giriş de yer alıyor.

Güç ünitesi tarafında ise sürücülerin karşısına Kia’nın yeni nesil elektrikli platformu çıkıyor. 64 kWh lityum polimer bataryanın eşlik ettiği elektrikli motor o kadar verimli ki, tek bir şarjla 380 kilometre menzil vaat edebiliyor.

Ucuz versiyonuyla satışa sunulacak

Ancak Niro EV’in daha ucuz versiyonunda daha küçük bir batarya kullanılacak. En fazla 240 kilometre menzile sahip olması planlanan bu modelde 39.2 kWh batarya yer alacak.

Rakipleri arasında yer alan Chevrolet Bolt EV ve Nissan Leaf EV‘den sıyrılmayı agresif far ve şık gövde tasarımıyla başaran Kia Niro EV, şirketin 2025’e dek piyasaya sürmeyi hedeflediği 16 elektrikli modelin sonuncusu olarak nitelendiriliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version