Mercedes Benz tamamen elektrikli otomobillerinden oluşturan EQ serisini yeni modellerle büyütmeye devam ediyor. Son olarak EQV modeli bugün Cenevre Otomobil Fuarı‘nda tanıtıldı ve EQ serisine dahil oldu. İsminden de anlaşılacağı üzere EQV, kendinden önceki EQ modelleri gibi elektrikle çalışıyor ve içten yanmalı bir motora sahip değil. Yani sıfır emisyon salınımı yapıyor.

Kompakt elektrikli güç ünitesi veya diğer atıyla eATS‘den güç alan arabanın elektrikli motoru, şanzımanı, soğutma sistemi ve geri kalan diğer elektronik aksamı ön aksin üzerindeki dar bir bölmede toplanmış.

Toplamda 201 beygir güce sahip olan araç tam dolu batarya ile 400 kilometrelik bir menzile ulaşabiliyor. Hızlı şarj desteği sayesinde ise bataryayı sadece 15 dakika içerisinde yüzde 62 oranında doldurabilmek mümkün.

Farklı koltuk düzenekleri uygulanabiliyor

EQV modelinde önceki EQ modellerine benzer güç ünitesi bileşenleri kullanıldığı için Mercedes Benz’in üretim aşamasında maliyetlerden tasarruf etmeyi amaçladığını söyleyebiliriz.

Ancak bu model aynı anda 8 kişiye kadar yolcu taşıma kapasitesine sahip. Dileyen müşteriler bu düzeneği 7 kişilik olarak da ayarlama imkânına sahipler.

Mercedes Benz’in EQC’de de kullandığı MBUX isimli araç içi eğlence sistemi EQV’deki yerini almış. Sesli komut vermek için “Hey, Mercedes” demek yeterli. iPad’i andıran 12.3 inç büyüklüğündeki ekrana standart olarak sahip olan modelin iç döşemelerinde gece yarısı mavisi renkli deri kullanılmış. Koltuklar ve kolçaklarda da siyah Nappa derisi karşımıza çıkıyor.

Arabanın ne zaman, ne kadar ücretle satılacağı ise henüz muamma.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version