Pagani gibi köklü firmalar dahi değişime ayak diremekte zorlanıyor. 90’lı yıllardan bu yana V12 motora sahip güçlü süper araba modelleri geliştiren İtalyan otomobil üreticisi elektrikli bir model üzerine çalıştıklarını duyurdu.

2025 yılına kadar şirketin hayata geçireceği iki otomobil modelinden biri tamamen elektrikli olacak. Diğer model ise Pagani Huayra‘nın üst modeli olarak pazarda konumlandırılacak, manuel şanzıman ve AMG tarafından geliştirilen yeni bir motorla piyasaya çıkacak.

Hibrid motorla geliyor

Pagani CEO’su Horacio PaganielTresTV kanalına verdiği röportajda bahsi geçen iki modelin üretim bandına gireceğini resmen doğruladı.

Huayra’nın üst modelinde daha önce de Zonda’dan aşina olunan Mercedes AMG V12 motoruna çok benzer bir güç ünitesi tercih edilecek. Ancak bu motor katı emisyon standartlarıyla uyumlu olacak ve ikinci bir hibrid motorla gelecek. Daha da önemlisi, otomatik yerine manuel şanzıman tercih edilecek.

Elektrikli ilk model de görücüye çıkacak

Huayra’nın üst modelinden sonra Pagani, tamamen elektrikle çalışan ilk modelini de tanıtacak. Ancak bu aracın Pagani’nin ürettiği süper araba serisine dahil olup olmayacağı henüz bilinmiyor. Yani Pagani, herhangi bir elektrikli araba modeli de geliştirebilir.

Sürücüsüz arabaları oyuncağa benzetti!

Şirketin CEO’su Horacio, an itibariyle 20’den fazla tasarımcı ve mühendisin çok sıkı bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. İçten yanmalı motorların devre dışı kalıp tamamen elektrikliye dönmesini planlamadıklarını söyleyen Horacio, otonom sürüş teknolojisi fikrini “çocukça” buldu ve bu arabaları oyuncağa benzetti.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version