Fransa menşeli otomobil üreticisi Peugeot, çokça sevilen 208 modelinin elektrikli sürümünü önümüzdeki yıl tanıtmak için hazırlıklara başladı. Ancak şirketin tasarım biriminin başındaki isim Gilles Vidal‘in Autocar’a verdiği demeç, elektrikli 208‘in standart 208’den görünüm itibariyle çıplak gözle fark edilir hiçbir farkı olmayacağına işaret etti.

Basın mensuplarına yaptığı açıklamada Vidal, yeni elektrikli süper mini modelinin çok ufak bazı modifikasyon geçireceğini belirtti. Bu makyaj müdahaleleri arasında ön ızgaranın daha da düzleştirilmesi ve araç içi eğlence sisteminde elektrikli motorla alakalı güncellemelerin yapılması yer alıyor.

Vidal, “208’in elektrikli olduğunu özellikle vurgulamak için dikkat çekici yenilikler yapmamıza ihtiyaç yok. Arabada kullanılan güç ünitesi, 208’in menzilini mümkün mertebe yukarıya taşıyarak zaten aracı farklı kılmayı başaracak” dedi.

Yeni 208’de CMP kullanılacak

Bünyesinde Peugeot’u da barındıran PSA Grubu, Çinli ortağı Dongfeng‘le beraber elektrikli otomobil modelleri için Common (Ortak) Modular Platform (CMP) adı verilen özel bir platform üretti. Yeni 208’de de PSA‘nın planlanan diğer elektrikli modellerinde olacağı gibi CMP mimarisine yer verilecek.

Elektrikliler için ayrı bir marka düşünülmüyor

Bilindiği üzere Volkswagen, elektrikli otomobil modelleri için I.D. adını verdiği yeni bir marka oluşturdu. Keza Mercedes Benz de EQ serisiyle atağa kalkmış durumdayken, Vidal’e Peugeot’un benzer bir hamle yapıp yapmayacağı soruldu. Vidal de bu soruya “Şuan için elektrikli modellerimizi ayrı bir marka altında satışa sunmayı düşünmüyoruz” diye cevap verdi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version