Porsche’un elektrikten güç alan spor sedan modeli Taycan’ın satışa çıkmasına ramak kaldı. Eylül ayında düzenlenecek lansmanla müşterilerin beğenisine sunulacak olan aracın test çalışmalarında ise sona gelindi.

Alman lüks otomobil markası 30 farklı ülkede çeşitli yol koşullarında Taycan’ı test etmeyi sürdürüyor. Bu testlerin sonucunda arabanın zorlu doğa şartlarında dahi herhangi bir sorun olmadan çalışıp çalışmadığı ortaya çıkacak.

Nerelerde test ediliyor?

Kısa cevap: Neredeyse her yerde! Öyle ki İskandinavya’nın Kuzey Kutbu’na yakın bölgelerinden tutun, Güney Afrika ve Dubai‘de Porsche Taycan test ediliyor. Şirketin açıklamasına göre Taycan –35 ila +50 derece arasında değişen farklı sıcaklıklara maruz bırakılıyor.

Porsche’un üst düzey yöneticilerinden Stefan Weckbach yaptığı basın açıklamasında kullandığı “Taycan’ın yıl sonuna doğru pazara girmesinden önce dünya çapında yaklaşık 6 milyon kilometre mesafe kat etmiş olacağız. Halihazırda arabamızın mevcut durumundan çok memnunuz” sözleriyle mutluluğunu dile getirdi.

Sanal dünyada da test edildi

Öte yandan Porsche, Taycan’ı bilgisayar ortamında da test ettiğini açıkladı. Elektrikli otomobil gerçek dünyada kat ettiği mesafelere ek olarak sanal ortamda da 10 milyon kilometreden fazla yol yaptı. Nürburgring Nordschleife pistinde geçen bir sürüş simülatörü aracılığıyla test edilen araba 8 dakikadan az sürede bitiş çizgisine varmayı başardı.

Bu imkansız değil, çünkü Taycan zaten çok performanslı bir model olacak. Öyle ki 0’dan 100 km/s hıza 3.5 saniyenin altında çıkabilecek. Tam dolu şarjla ise 500 kilometre mesafe kat edebilecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version