Renault, elektrikli modellere kafayı adeta takmış durumda. Dizel ve benzinli modeller yerine elektrikli araçları yaygınlaştırmak isteyen markanın en ünlü modellerinde de bu dönüşüme yer verileceği biliniyor. Bu noktada Elektrikli Renault Megane modelini de merakla bekliyoruz.

2022 yılında net olarak görücüye çıkması beklenen aracın, ilk görselleri de gizli detaylara sahip olsa da paylaşıldı.

Tabii ki biz de boş durmadık ve bazı teknik bilgileri de öğrenmeye başladık. Peki nasıl bir araç gelecek?

Elektrikli Renault Megane Tasarım ve Beklenen Özellikler

Yeni aracın arka kısmına ait bir görsel gelmiş durumda. Bu görsel gösteriyor ki yenilenmiş olan Renault logosu, aracın tam arkasında ve merkezde yer alacak.

Logoya sağ kısımdan ve sol kısımdan yaklaşan stop lambalarını göreceğiz. Sağdan ve soldan logoya yaklaşan stop lambaları havayı değiştirecek. Diğer dikkat çeken bölüm ise Megane yazısının farkı olacak.

Yazının son halkasında “e” harfi değiştirilmiş. Elektrikli dönüşüm için sinyalleri veren bir şekilde değişiklik yapılmış.

İç kısımdan da bazı görsellerimiz var. Bu görseller dev ve dikine konumlu ekranın kullanılacağını ve multimedya sisteminin bu ekran üzerinden yürüyeceğini gösteriyor.

Bunlar donanımsal açıdan bildiklerimiz. Bunların dışında teknik açıdan da sahip olduğumuz bilgiler var. Buna göre modelde CMF EV platformu kullanılacak.

Motor kısmında da konsept serisi için açıklanan motorun kullanılması beklenmekte. Bu da demek oluyor ki 217 beygir gücünde bir motor bizi bekliyor. Ayrıca bu motorda 300 Nm tork değeri de olacak. 60 kWh batarya paketinin yer aldığı araçta 450-500 km arası da menzil olacak.

Her açıdan iddialı ve her açıdan güçlü aracın, yaygınlaşmasını sağlayacak olan bir fiyata sahip olması da beklentiler arasında.

Muhtemelen Elektrikli Renault Megane elinde sonunda ülkemizde de yer alacaktır. Ama ne olur ya da nasıl bir fiyatla olur bunu bilmek çok kolay değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version