Geri döneceğini ve efsanenin devam edeceğini bildiğimiz Elektrikli Renault R5 modeli için beklenen an geldi. Elektrikli Renault R5 Turbo 3E modeli tanıtıldı. Tamamen elektrikli olan ve şimdilik konsept aşamasında olan araç, sportif çizgilerle dikkat çeken efsanenin geri dönüşü diyebiliriz.

Tabii ki aracın konsept dışına çıktığı zaman nasıl özellikler sunacağını net olarak bilmiyoruz ama  şu var ki konsept üzerinden de dikkat çeken birçok özellik oldu. Peki bu geri dönüş modeli bizlere neler sunuyor? Gelin daha yakından bakalım.

Elektrikli Renault R5 Turbo 3E Özellikleri ve Tasarımı

Daha önce konsept görsellerinde de gördüğümüz gibi yeni aracın dev bir kanat tasarımı var. Tamamen elektrikli olan model, arka kısımda bu dev kanadın etkisinde bir canavar gibi duruyor.

Aracın 50. yılına özel olarak tasarlandığı belirtilen serinin geri kalan kısımlarında ise retro tasarım çizgileri karşımıza çıkıyor.

Aracın iç kısmında da retro tasarım çizgileri karşımıza çıkıyor. Eski tip bir direksiyon simidinin önünde akıllı ekran var ve eski ile yeni bir araya getirilmiş. Drift stili el freni, yarış tipi koltuklar ve benzer detaylar da aynen yerini korumakta.

Tasarımı bir kenara bırakacak olursak bu modelde herhangi bir içten yanmalı motor kullanılmıyor. Bunun yerine iki adet elektrikli motor kullandığını görüyoruz.

Arka aks üzerinde konumlandırılmış olan 2 adet elektrikli motor, 42 kWsa’lik bir batarya ile besleniyor. Aracın motor gücü ise performansını ortaya koymakta. İki motorla beraber Elektrikli Renault R5 Turbo 3E, 375 beygirlik bir güce kadar çıkıyor.

Tork değeri ise daha da inanılmaz. 700 Nm gibi bir tork değerinin sunulduğu açıklandı. Öyle bir tork değeri var ki araç sadece 3,5 saniye içerisinde 100 km hıza ulaşabiliyor.

Fakat güvenliği sağlamak adına hız konusunda sınırlamaya gidilmiş. Model sadece 200 km hıza kadar çıkabiliyor. Potansiyeli ise çok daha yüksek.

Araç için kötü haber ise sadece konsept olarak kalacak olması. Elektrikli Renault R5 Turbo 3E konsept bir model olacak ve seri üretime girmeyecek ama yakın zamanda yeni Renault 5 modeliyle tanışmayı bekliyoruz. Yani bir şekilde efsane geri dönmüş olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version