Elektrikli otomobil girişimi Rivian’ın çıkışı merakla beklenen tam elektrikli kamyonet modeli R1T’nin 2020 yılı sonuna doğru gerçekleştirmeyi planladığı ilk teslimatlarının erteleneceği açıklandı. Şirketin resmî kanalları üzerinden yapılan açıklamada Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemlerin bu kararın alınmasında etken olduğu belirtildi.

İlk kez 2018 yılında tanıtılan Rivian R1T, SUV formundaki kardeşi R1S gibi “kaykay” adı verilen mimari platform üzerine yükseliyor. Otomobil üreticisi ABD’nin Illinois eyaletine bağlı Normal şehrinde kurduğu fabrikada Rivian modellerini üretecekti. Ancak salgın nedeniyle bu planlar sekteye uğramış gibi duruyor.

Tüm fabrikalarda bantlar durdu

Kalabalık ortamlarda çalışmanın riskli kabul edilmesi sonucu Rivian bu fabrikayı kapatma kararı aldı. Tıpkı ABD genelindeki Plymouth, Irvine ve San Jose şehirlerindeki üretim tesisleri gibi. Ön sipariş verip arabayı teslim almak üzere sıraya giren müşterilere gönderilen mesajda ise teslim sürelerinde COVID-19 sebebiyle gecikme yaşanacağı bilgisi verildi.

Şirket sözcüsü Amy Mast, SlashGear’a verdiği demeçte “Rivian olarak iyi gidiyoruz, ancak biraz gecikme bekliyoruz” dedi ve ekledi: Tüm çalışanlarımız şuan evden çalışıyor ve tam maaş almaya devam ediyorlar. Buna saatlik personelimiz dahil.

İlk kamyonet için 2021’e gün veriliyor

Yeni plan doğrultusunda ilk Rivian R1T kamyonet teslimatının 2021 yılının başlarında başlayacağı bilgisi yine şirket sözcüsü tarafından doğrulandı. Tabii bunun için salgının etkilerinin sona ermesinin ardından fabrikaların kısa sürede açılması ve üretimin tam gaz başlaması gerekiyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version