Daha önceden C-Class serisine dahil modellerin elektrikli versiyonlarının geliştirileceğini duyuran Mercedes Benz, şimdilerde amiral gemisi araçları S-Class serisi için de elektrikli planlarının olduğunu açıkladı.

Önümüzdeki birkaç yıl içinde piyasaya sürülmesi hedeflenen elektrikli arabalar sıfır emisyon değerine sahip olacak ve S-Class segmentinin lüksünü birebir yansıtacak.

EQ S yolda!

Alman otomotiv devinin bir süre önce “EQ S” markasının telif hakkını satın almış olduğunu da hesaba katarsak, elektrikli S-Class modellerinin EQ S adı altında satışa sunulacağını tahmin edebiliriz.

Lüks araç segmentiyle ilgilenen ve şirketin üst düzey yöneticilerinden olan Michael Kelz, Autocar’a verdiği demeçte Mercedes Benz’in üreteceği yeni elektrikli S-Class araçlarını “Sınıfının en üst donanımına sahip lüks, elektrikli ve sınırları zorlayıcı olacak” diye tarif etti.

Ayrıca Kelz açıklamasında elektrikli güç ünitelerinin sağladığı yüksek performans sayesinde yeni modellerin konvansiyonel motorlarla çalışan S-Class araçlarından daha kısa olacağını da belirtti.

Aracın konsept tasarımı hazır

En erken 2020 yılında üretim bandından inmesi hedeflenen yeni EQ S modelinin konsept çizimleri Michael Kelz tarafından hazırlanmış durumda. 2020’de olmasa bile en kötü 2022 yılına kadar satışa sunulması beklenen elektrikli S-Class araçları iki farklı modelde olacak: Biri küçük EQ A hatchback modeli, biri de EQ C crossover aracı.

Fiyatı ve diğer teknik özellikleri hakkında bir bilgi vermekten kaçınan Kelz, bu modellerden beklentilerinin yüksek olduğunu da not düştü.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version