ABD’nin üç büyük eyaleti, elektrikli otomobiller için gerekli altyapı yatırımlarını hayata geçirmek üzere dev bir bütçe ayırdı. Buna göre Kaliforniya, New York ve New Jersey eyaletleri toplamda 1,3 milyar dolarlık yatırım planını hayata geçirerek tüm şehirlerde elektrikli şarj istasyonları kuracak. Bu sayede elektrikli otomobil kullanımının önündeki en büyük engel olan şarj probleminin giderilmesi hedefleniyor.

Kaliforniya Toplu Taşımacılık Komisyonu tarafından onaylanan 738 milyon dolarlık bütçe, önümüzdeki 5 yıllık süreci kapsıyor. Şarj istasyonu kurulum ihalesini alan PG&E firması altyapı çalışmalarına şimdiden başladı bile. Eyalet genelinde bin 500 kadar lokasyonda kurulacak olan istasyonlarla yüzlerce elektrikli otomobilin şarj ihtiyacı karşılanacak.

Öte yandan PG&E eyaletin 50 kadar farklı noktasında 234 adet DC hızlı şarj istasyonunun kurulumunu da gerçekleştirecek.

Arabaların yüzde 80’i evde şarj ediliyor

ABD Enerji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada elektrikli otomobillerin yüzde 80’inin evde şarj edildiği bilgisi paylaşıldı. Hal böyle olunca Kaliforniya’nın yatırım planı kapsamında evler unutulmadı. Garajında şarj istasyonu kurmak isteyen 60 bin kadar müşteri uygun ücretler karşılığında PG&E’den hizmet alabilecekler.

New York’ta 2025 hedefi belirlendi

Bir diğer eyalet New York’ta da valilik 2025 yılına kadar elektrikli otomobilleri teşvik edecek yatırımları hayata geçirmek için düğmeye bastı. 250 milyon dolarlık bütçeyle özel sektöre 200 adet DC hızlı şarj istasyonu kurması işi ihale edilecek. Bu da yaklaşık her 50 kilometrede bir DC şarj istasyonunun kurulacağı anlamına geliyor, ki gayet tatmin edici bir rakam.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version