Hindistan menşeli Emflux Motors firması, tamamen elektrikten güç alan yeni süper motor modelini tanıttı: Emflux One.

Motosiklet kullanımının çok yaygın olduğu Hindistan’daki birçok yerel girişimci, daha önce de elektrikli motosiklet geliştirmek için çeşitli hamlelerde bulunmuştu. Bunlardan ilki olan Mission Motors artık ortalıkta gözükmüyor. MotoCzysz veya Lightning Motor gibi firmalardan da yeni bir model geliştirildiğine dair haber gelmiş değil.

Ancak 25 çalışana sahip olan ve birçok yatırımcıdan fon toplamayı başaran Emflux Motors, Emflux One adını verdiği elektrikli süper motosiklet modelini Yeni Delhi’de düzenlenen 2018 Auto Expo fuarında görücüye çıkardı.

0-100 km’ye 3 saniyede çıkıyor!

Yalnızca 167 kilogram ağırlığındaki Emflux One, tamamen elektrikten güç alıyor ve 0’dan 100 kilometreye üç saniyede çıkmayı başarıyor. Sıvı soğutmalı AC akımlı endüksiyon motoruna ev sahipliği yapan aracın verimliliği yüzde 95 oranlarında. 71 beygir güç üretebilen ve 8,400 rpm’ye çıkabilen motor, ürettiği gücü zincirlerle arka tekerleğe aktarıyor.

Bu arada Emflux One’ın çıkabileceği maksimum hız ise 200 kilometre olarak belirtiliyor.

Modüler, yani değiştirilebilir bir bataryadan güç alan motorda Samsung SDi lityum iyon teknolojisi mevcut. Şehir içinde 200 kilometre menzili olduğu belirtilen motorun bataryası yalnızca 36 dakika içinde yüzde 80 oranında dolabiliyor. Tabii bu rakamlara ulaşmak WARP adı verilen özel bir batarya teknolojisiyle mümkün. Duvar tipi şarj aletleriyle bu süre 3 saate çıkabiliyor.

Fiyatı henüz açıklanmayan motorun 2019’un başında aktif olarak satışa çıkması bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version