Elektrikli otomobil girişimi Byton, seri üretime girecek modellerinin iç dizaynında sıradışı tasarım çizgilerini benimseyeceklerini daha önce de açıklamıştı. Şimdilerde ise şirket, M-Byte isimli SUV modelinin kabin içi görünümünü kamuoyuyla paylaşarak verdiği sözü tutacağını gösterdi.

Birçok noktada Tesla’yı andıran model yıl sonundan önce piyasaya çıkmayacak. Ancak Çin menşeli üretici, boydan boya ekranla kaplı kabin içi tasarımının sadece bir konsept olmayacağı, seri üretime aynen uyarlanacağı noktasında iddialı.

Aslına bakılırsa M-Byte SUV konseptini ilk kez CES 2018’de görmüştük. Elektrikli SUV modelinin dış görünümü gerçekten çok etkileyiciydi. Yan aynaların iptal edildiği, yerine tıpkı Honda E’deki gibi dijital kameraların kullanıldığı model yüksek teknolojili LED aydınlatmalara da ev sahipliği yapıyordu. Fakat ziyaretçileri en çok etkileyen şey, aracın iç tasarımıydı.

48 inçlik ekranı var!

Şaşırtıcı olabilir ama Byton’un M-Byte’da kullandığı araç içi eğlence ekranı tam 48 inç büyüklüğünde! Üstelik yatay eksende uzanan bu ekran, arabada karşılaştığımız ilk ve tek ekran da değildi. Arka koltukta oturan yolcuların klima ayarı yaparken kullanabileceği ekrana ek olarak direksiyonun üzerinde de 7 inç büyüklüğünde dokunmatik bir yüzey bulunuyordu.

Gerçi o dönemde çoğu kişi bu tasarım tercihlerinin konsepte özel olduğunu, seri üretimde asla araçlarda yer almayacağını düşünüyordu, ki belki bu noktada da haklıydılar. Ancak Byton beklenenin aksine M-Byte SUV modelinde aracın konsepttekinden pek farklı olmayacağını gösterdi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version