Cenevre Otomobil Fuarı‘na katılan otomobil markaları arasında Çinli LVCHI Auto firması da yer aldı. Şangay menşeli LVCHI Auto, Venere adı verilen tamamen elektrikli yeni modelini ilk kez fuar kapsamında görücüye çıkarmış oldu. Oldukça üst düzey özelliklere sahip olan Venere modeli, nedendir bilinmez, üretici firma tarafından limuzin olarak nitelendiriliyor.

Venere’nin teknik detaylarına geçmeden önce aracı geliştiren LVCHI Auto’nun 2016 yılında kurulduğunu, yani çok da köklü bir firma olmadığını hatırlamakta fayda var. Bunun pazarda getireceği dezavantajı en aza indirmek isteyen şirket, İtalyan tasarım şirketi I.DE.A ile işbirliğine giderek göz alıcı Venere modelini fuarda tanıttı.

İtalya’nın Torino şehrinde seri üretime girmesi planlanan Venere ile LVCHI Auto’nun hedefi, elektrikli otomobil pazarında söz sahibi büyük bir oyuncu olmak.

Üst düzey performansa sahip

Dört kapılı ve dört koltuklu Venere’nin performansı gerçekten dudak uçuklatacak cinsten. İkişer ikişer ön ve arkaya dağıtılmış toplamda dört adet elektrikli motora ev sahipliği yapan araç gücünü 100kWh kapasiteli bataryadan alıyor. Bu batarya ise araca 1,000 beygir güç sağlıyor.

0’dan 100’e 2.5 saniyede!

Öyle ki Venere 0’dan 100’e yalnızca 2.5 saniye gibi çok kısa bir sürede çıkmayı başarıyor. Arabanın yapabileceği en yüksek hız ise 285 km/s olarak kayıtlara geçmiş durumda. Tek şarjla kat edebileceği mesafe ise 650 kilometre.

Konsolu tamamen dokunmatik olan aracın fiyatı henüz açıklanmış değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version