Volkswagen‘in tamamen elektrikle çalışan yeni hatchback modeli ID, önümüzdeki yıl seri üretim bandına girmek için gün sayıyor. Konseptten üretime uyarlanan aracın yol testlerine ise Güney Afrika‘da başlandı bile.

VW amblemini taşıyan ve sonradan elektrikliye dönmeyip, sadece elektrikli olmak üzere tasarlanan ilk model olan ve 2016 yılında konsept çizimleri ortaya çıkan ID’nin boyutu Golf ile hemen hemen aynı olacak. Ayrıca konsept ile seri üretime giren araba arasında çok ciddi farkların bulunmayacağının sözü de Volkswagen Tasarım Direktörü Klaus Bischoff tarafından verilmiş durumda.

Konseptle aynı çizgide ilerliyor

Autocar‘a verdiği demeçte Bischoff, yeni VW ID modeliyle ilgili şu açıklamalarda bulunmuştu:

Ölçüler, tasarım hatları ve tekerlek büyüklüğü konsepttekiyle aynı olacak. Gerçekten fuar arabası gibi gözüküyor olsa da ID’nin konseptten farkı ayırt edilemeyecek.

Yalnız yan aynaları yasal sebeplerden ötürü kameralarla değiştiremedik. Keza elektrikli kapı tutacaklarını da maliyetlerden ötürü seri üretilecek ID’de göremeyeceksiniz. Ancak tüm bunların dışında geri kalan her şey neredeyse birebir aynı.

Geliştirilmesi 16 ayda tamamlanacak

Haberin başında da değindiğimiz üzere Alman otomotiv devi şimdilerde ID’nin yol testlerine de başlamış bulunuyor. Üretim öncesi prototiplerin Nisan ayına kadar hazırlanması planlar dahilinde. VW mühendislerinin arabanın geliştirmesini tamamlamak için tam 16 ayları var.

ID’nin seri üretim bandından inen ilk modellerinin Kasım 2019‘da karşımıza çıkması söz konusu olabilir. Müşteri satışları ise 2020’den itibaren başlayabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version