Geçtiğimiz son birkaç yıl Volkswagen’in Dieselgate adı verilen skandallarla başı beladaydı. Şirket olumsuz zedelenen prestjini doğrultabilmek için yakın tarihte tüm model gamını elektrikli motora terfi ettireceğini açıklamıştı.

Kağıt üzerinde bu çok iyi bir fikirdi. Gezegenin giderek kirlenen atmosferini iyileştirmek, çevreye daha az zarar vermek ve bunu yaparken geleceğe hazırlanmak. Üstelik Volkswagen’in dünya halkları nezdindeki imajını pekiştirmek. Harika!

Ancak her şey kağıt üzerindeki gibi, planlandığı üzere gitmeyebiliyor. Nitekim Almanya’dan gelen en son geri çağırma haberi, bunun işaretçisi.

124 bin araba etkilendi!

Almanya’nın Federal Ulaştırma Otoritesi (KBA) şu aralar Volkswagen tarafından üretilen 124 bin adet elektrikli ve plug-in hibrid modeli geri çağırma kararını tartışıyor. Eğer karar tatbik edilirse, Volkswagen’in Dieselgate skandalının bir yenisi meydana gelmiş demektir.

Ülkede haftalık yayınlanan iş hayatı dergisi Wirtschaftswoche‘nin haberine göre Volkswagen, elektrikli araçları için geliştirdiği şarj sisteminde karsinojenik bir metal kullandı. Üstelik bu zararlı malzeme Audi ve Porsche modellerinde de tercih edildi.

Henüz resmî açıklama gelmiş değil

Şu aşamada geri çağırma kararı hem Volkswagen, hem de KBA tarafından resmen doğrulanmış değil. Bu esnada Alman otomotiv devi elektrikli ve hibrid araç üretimine de devam ediyor. Bunun için zararlı kadmiyum bileşeninin başka bir tedarikçiden alternatif ürünle değiştirilmesi yeterli olmuş.

While the recall hasn’t officially been confirmed yet, production of electric and hybrid vehicles VW tarafından üretilen ve geri çağırma kararından etkilenmesi muhtemel araçlar arasında e-Golf, e-Up!, Golf GTE ve Passat GTE yer alıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version