Haberlerimizi sıkı bir şekilde takip eden okuyucularımız, zaman zaman içten yanmalı motorlu araçların elektrikli otomobillere dönüştürüldüğüne dair paylaştığımız içerikleri muhtemelen hatırlayacaklardır. Genellikle ABD ve Avrupa menşeli bu tür haberlerde benzinli modellerin başka arabalardan sökülen yeni nesil elektrikli motor ve bataryalarla donatıldığını gözlemleyebiliyoruz.

Motor Tesla’dan, bataryalar Volt’tan

Çoğu zaman Tesla’nın modellerinden sökülen elektrikli motorlar bu tür dönüştürme işlemlerinde kullanılıyor. Chevrolet’in bataryalarının kullanılmasına ise çok nadiren şahitlik ettiğimiz söylenebilir.

,Ancak birazdan videosunu izleyebileceğiniz Honda S2000 gerçekten türünün tek örneği sayılabilir. Çünkü tamamen elektrikten güç alacak şekilde değiştirilen bu arabanın kalbi, yani motoru Tesla P100D modelinden alınmış. Batarya paketi ise Chevrolet’in elektrikli modeli Volt‘a ait.

Volt kesinlikle mantıklı bir seçim

Chevrolet‘in minik elektriklisi Volt, küçük ama kapasitesi büyük bataryalara sahip. Dolayısıyla S2000’de Volt’un tercih edilmesi kesinlikle mantıklı. Tesla Model S P100D motoruyla da birleşince ortaya çevre dostu, sıfır emisyon salan ve 650 beygirlik devasa bir güç üretebilen Honda S2000 çıkmış.

Öyle ki bu model artık 650 beygir gücüyle emsallerinin en iyisi Tesla Model S P100D Ludicrous+ aracını geride bırakabilecek kapasitede. Ludicrous paketinin sürekli dört çeker olduğunu hesaba kattığımızda S2000’in devasa gücünü daha iyi idrak edebiliriz.

Türkiye’de de modifiye camiasının en sevdiği modeller arasında gösterilen S2000’in elektrikli versiyonunun kaputunun altını hemen aşağıdan görüntüleyebilmeniz mümkün.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version