Gelecek, Elon Musk‘a göre yeşil enerjiden, hızlı ulaşımdan ve Mars’ta tatillerden oluşuyor.

Büyük düşünün. Bunu herhalde birçok kez duymuşsunuzdur. Olay şu ki, çok az beyin yaşadığımız dünyayı baştan aşağı yeniden şekillendirecek cesarete sahiptir. Bilimi fizik dalını boğazından yakalayıp, sırlarını verinceye kadar sıkmalısınız.

Musk, bu yeteneğe sahip ve potansiyel olarak her şeyi değiştirebilecek gücü var çünkü o sadece konuşmuyor, yapıyor.

İşte Elon Musk’ın Gelecek Hayalleri

SpaceX

2002’de Musk tarafından şekillendirilen proje, 2030 ve sonrasında Kızıl Gezegen Mars’ta koloni kurmayı amaçlıyor. Bundan önceyse halktan kişileri Dragon 2 uzay aracıyla 2018 senesinde Ay’a göndermeyi planlıyor.

Bütün bu projeler, şirketin kendi ürettiği dönüştürülebilir roketlerle gerçekleştirilecek.

Tesla Powerwall

En büyük fikir, güneş enerjisini ev elektrik ihtiyaçları için gerçekçi bir çözüm haline getirmek. Tesla’nın çatılarınızı kaplayarak elde ettiği ve gün boyunca aşırı şekilde üretilen enerji, lityum iyon pillerle doku beyaz kutularda saklanacak ve evin enerji ihtiyacı akşam bu şekilde karşılanacak.

Diğer yandan elektrik kesilirse, güç desteği görevi üstlenecek. Yani komşunuz mumlarla otururken, siz dizinizi izlemeye devam edebileceksiniz.

Yeraltı Tünelleri

Musk’ın trafik sıkışıklığına çözümü ne mi? Yolun altından gitmek. Yeni şekillendirdiği fikrine göre, Tesla’nız bir asansörle yeraltı tüneline indirilecek ve burada kızaklarla 200 km/a hızla taşınacak.

Eğer sistem çalışırsa, 30 dakika trafikte kalacağınıza 5 dakika karanlıkta seyahat edeceksiniz.

Hyperloop One

Hyperloop One’ın internet sitesinde “Biz ulaşım değil, zaman satıyoruz” yazıyor. Uçakla 4 buçuk saat, araçla 10 saat 45 dakika süren Melbourne-Sydney yolculuğu, bu sistemle 55 dakikaya indirilecek.

Temel prensip, içinde hava boşaltılmış tüplerde 1210 km/s hızla yol alan kapsüller. Musk, sistemin New York’tan Washington’a kurulabileceği hakkında tweet attı. Yolculuk süresi sadece 29 dakika.

Kaynak: TopGear

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version