Tesla CEO’su Elon Musk‘ın ABD’de düzenlenen özel lansmanda Model Y’yi görücüye çıkarmasının üzerinden pek de bir şey geçmiş değil. Ancak şimdilerde yabancı otomobil sitelerinde Musk’ın Tesla’nın kaç adet Model Y satacağına ilişkin tahminlerini paylaştığı haberler yer alıyor.

Tüm Tesla’ların toplamından fazla satacak

Koltuk sayısı yediye kadar çıkabilen ve 482 kilometre menzil kapasiteye sahip olan Model Y, Tesla‘nın dördüncü arabası olabilir. Ancak Musk aracın satış adedi bakımından ilk sırayı alacağına çok emin.

Model Y’nin fiyatını, menzilini ve performans detaylarını kamuoyuyla paylaştıktan sonra aracın geleceğiyle ilgili değerlendirmelere imza atan milyoner dahiye göre Model S, 3 ve X‘in ulaştığı toplam 550 bin adet satışa Model Y’nin tek başına ulaşması kesinlikle hayal değil.

Beklentileri doğru çıkabilir

Musk’ın Tesla’yı diğer otomobil şirketlerine kıyasla çok daha farklı bir yolla yönettiği söylenebilir.

Bazen Twitter’dan yaptığı paylaşımlarla firmanın geleceğine yön veren Musk’ın Model Y‘ye ilişkin bu tahminleri ise doğru çıkabilecek nitelikte. Çünkü gerek Ortadoğu ve Avrupa’da, gerekse Uzakdoğu‘da yükselen trend SUV ve crossover modellerinden yana.

Model S ve Model 3 gibi sedanların satışları ise azalmasa da artmıyor. Yerden daha yüksek ve geniş hacimli modeller artık herkesin ilgi odağı olmuş durumda. Nitekim ABD’li Tesla da Model Y ile SUV segmentine çevreci ve yüksek performans odaklı bir alternatif sunarak dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış bulunuyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version