Kamuoyu tarafından “milyoner dahi” olarak bilinen Elon Musk, sahibi olduğu elektrikli otomobil üreticisi Tesla‘nın yeni çıkacak olan Model Y isimli aracı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Model Y, üretim devrimi olacak

Halen daha Model 3‘ün siparişlerini teslim etmekte zorlanan ve üretim bandında yaşanan sorunlardan ötürü bir türlü hedeflediği haftalık üretim adedini yakalayamayan Musk, Model Y’nin bir “üretim devrimi” olacağını öne sürdü.

Henüz Tesla’nın Model Y için ciddi bir masraf yapmadığını, ancak erken ürün tasarımları için biraz para harcadıklarını açıklayan Musk’ın yeni modeli elektrikli bir crossover olacak.

Musk’ın Model Y’yi nitelerken kullandığı “üretim devrimi” ibaresi aslında çok manidar. Model 3’ün üretiminde yaşadığı sorunların başına musallat olmasını istemeyen ünlü girişimci, Model Y’nin üretim sürecini çok daha kusursuz hale getirmenin yollarını arıyor olabilir. Nitekim kendisi “Bence Model Y bir üretim devrimi olacak. Üretilme yollarına bakarak bile aracın muhteşem olacağını söyleyebilirim” değerlendirmesinde de bulundu.

Daha az kablo, daha hızlı üretim!

Tesla’nın diğer modellerinde tercih edilen 12 voltluk batarya mimarisini yeni modelde kullanmaktan vazgeçip elektrik kablolarının uzunluğunu kısaltmayı hedefleyen Musk, bu yolla üretim bandının çok daha hızlı çalışmasını amaçlıyordu.

Neticede daha az kablo, daha çok otomasyon ve daha hızlı üretim demek. Keza Tesla’nın fabrikalarında çalışan insan iş gücünün yerini robotlara bırakması da işlere hız kazandırıp şirketin kârını arttırabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version