Dünyanın en ucuz elektrikli otomobili unvanı ile tanıtılan Dacia Spring Electric için net bir fiyat açıklaması yapılmamıştı. Net fiyat açıklanmamış olsa da yeni nesil elektrikli otomobil için çok merak edilen fiyat bilgileri gelmeye başladı.

Hala fiyatlar çok net değil ama markanın hangi fiyat aralığı üzerinden gideceği konusunda bilgiler var. Sadece bu bilgiler bile değerlendirildiği zaman Dacia Spring, Avrupa’nın en ucuz elektrikli otomobillerinden biri olacak gibi duruyor. Peki, ortaya çıkan ilk fiyat tahminleri neler?

İlginizi Çekebilir: Dünyanın En Uygun Fiyatlı Elektrikli Otomobili Dacia Spring Electric Tanıtıldı

Dacia Spring Electric Fiyatı Olabildiğince Düşük Olacak

Yeni bilgilere göre aracın belli tasarım özelleştirmeleri olan ilk 100 modeli Macaristan’da satışa çıkarılacak. Ekstra donanım ve bazı özelleştirilmiş tasarım artılarıyla satışa sunulacak olan bu serinin fiyatı 17.770 Euro olacak.

17.770 Euro gibi bir fiyat “Dünyanın en ucuz elektrikli otomobili” ifadesini tam anlamıyla karşılamıyor. Bunun için değişik bir strateji uygulanacak. Ek donanımlar ve özelleştirmelerle gelen bu ilk serinin ardından standart seri üretim modeller satışa sunulacak.

Bu modeller, yani standart modeller için ise 10.925 Euro gibi bir satış fiyatı olacak. Agresif bir fiyat politikasının izleneceği görülen Dacia Spring Electric aracında amaç satış fiyatını 11.000 Euro’nun altına çekebilmek.

Özellikle Avrupa pazarında böyle bir fiyat sunulması, Dacia’nın elektrikli otomobillerde çok öne geçmesi demek oluyor. Buraya kadar her şey güzel ama fiyatı bu denli aşağı çekmek için firmanın uyguladığı farklı bir politika var. Bu politika da şimdiden tartışmalara neden olmuş durumda.

Dacia Spring Electric Nasıl Bu Kadar Ucuz?

Yeni serinin fiyatının aşağı çekilmesini sağlayan üretim için yapılan seçim olacak. Firma araçları Avrupa’da üretmeyecek. Çin’de Dongfeng fabrikasında üretim yapılacak ve sonrasında araçlar yeniden Avrupa’ya gelerek Avrupa’da satılacak.

Bu durum Renault ile Fransız İşçi Konfederasyon Birliğini karşı karşıya getirmiş durumda ama firma fiyatları aşağı çekmek adına bu konuda kararlı gibi gözüküyor. Bu rekabet düzeyinde Dacia Spring Electric serisinin nasıl bir yerinin olacağı ve üretimin Çin’e taşınmasının nasıl bir etki yaratacağını zamanla görme fırsatımız olacak. Önce bir satışları takip edelim.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version