Avrupa’nın en çok ilgi gören elektrikli araçlarından biri olan Citroen Ami, özellikle şehir içinde ulaşım için sevilerek kullanılıyor. Başta Fransa’da ilgiyle karşılanan araç, birçok Avrupa ülkesinden de benzer bir olumlu dönüşleri almış ve bir hayli yaygınlaşmıştı.

Şimdi ise yeni minik canavar için Türkiye müjdesi verildi. 2021 yılı için Türkiye’deki planlarını açıklayan Citroen, ilk hedeflerinin Ami modelini Türkiye’ye getirmek olduğunu belirten bir açıklama yaptı.

Citroen Ami Ne Zaman Türkiye’ye Gelecek?

Markanın yeni araç için hazırlıklarının neredeyse tamam olduğu söylenirken, gerekli altyapının sağlanmasından sonra modelin ülkemize de geleceği belirtildi. Yani altyapının sağlanması durumunda, elektrikli minik canavar ülkemizde de boy gösterecek. Üstelik aracın 2021 yılı içerisinde satışa sunulması gibi bir ihtimal de söz konusu.

Sadece 5.5 kWh’lık bataryası ve %100 elektrikli sistemleriyle dikkat çeken Citroen Ami Türkiye’ye gelecek olursa, özellikle şehir içi kullanımları için çok tercih edilecek gibi duruyor.

Çünkü bu modelde bazı zorunluluklar yok. L7 sınıfında olan araç için ehliyet gerekmiyor ve 16 yaş üstü için kullanım sunulabiliyor. Maksimum hızı 45 km olan aracın, 2 kişilik olduğunu biliyoruz.

En büyük avantaj ise pilin hızlı şarj sunuyor olması. 70 km gibi bir menzile sahip olan pil, ev tipi prizlerde 3 saat içerisinde tam şarja ulaşabiliyor. Aracın Avrupa fiyatına gelince, Avrupa fiyatının 6 bin Euro civarında olduğunu biliyoruz.

Tabii ki ülkemize geldiği zaman fiyatı nasıl olacak bu konuda bir bilgi yok. Abartılı bir fiyatın olması beklenmiyor.  Ami trafik sorununa çözüm oluşturabilecek çevreci bir araç gibi duruyor. Bakalım biz de gelişmeleri takip ediyor olacağız.

Share.

3 yorum

  1. İnşallah bir an önce gelir almayı düşünüyorum fiyatı 15 milyar olsa çok iyi olur inşallah bir gün gelir

  2. Çok sevimli ve güzel.Özellikle şehir içi kullanım için ideal ancak ülkemiz fiyatının 40.000 tl den aşağı olacağını sanmıyorum.40.000 ve üstü kabul edilebilir rakamlar değil.İdeal fitatı 10.000 ile 15.000 arası olmalı bence.

    • İnşallah bir an önce gelir almayı düşünüyorum fiyatı 10 milyar olsa çok iyi olur inşallah bir gün gelir

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version