Kendinden önceki birçok Porsche hayranı gibi Manfred Huber isimli Alman vatandaşı için de her şey, bu muhteşem spor araba üreticisinin motor sesine vurulmasıyla başladı. İlk kez 12 yaşındayken bir Porsche modelinin sesini duyan Huber, ömür boyu bu sese olan tutkuyu sürdürdü.

Yetişkin olduğunda ise günün birinde Porsche’a sahip olmayı istedi, fakat önünde bir engel vardı. Huber ayakları olmadığı için tekerlekli sandalye kullanmak zorundaydı.

Çoğu insan için büyük bir engel gibi gözükse de Huber azmetti ve bu sorunu çözmek için kolları sıvadı. Sabit bir işi olmasına rağmen masa başı çalışmaktan hoşlanmadığı için ayrılan ve kendi tamirci dükkanını kuran Manfred, zaman içinde işinde ustalaşmaya da başladı. Aradan geçen 8 yıl içinde mandıradan bozma, ısıtma tesisatı ve tuvaleti olmayan tamirci dükkanında ticaret yapmayı öğrendi.

Arabalar üzerine edindiği tecrübe ve ustalığı konuşturarak Porsche 911 Huper Spec adını verdiği özel bir modeli geliştiren engelli vatandaş, ayakları olmadığı için pedal kullanamayacağından dolayı kendine has levye sistemi geliştirdi.

Bu sayede gaz, fren ve el frenini sadece sağ eliyle kontrol etmeyi başardı. Bu sayede şuan 911’i diğer hiç kimsenin kullanmadığı, belki de kullanamayacağı özgün bir şekilde kullanmanın keyfini çıkarıyor.

911’i hafif ve hızlı kılabilmek için radyo ve ısıtma ünitelerini söken Manfred Huber‘in hikayesi herkese ilham kaynağı olabilecek kadar güzel, bir o kadar da ilginç.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version