ABD menşeli elektrikli lüks otomobil üreticisi Tesla, Avrupalı çarpışma güvenliği testi Euro NCAP’ten Model 3 ile 5 yıldız almayı başardı. Öyle ki 2019 model Tesla Model 3 yetişkin yolcu simülasyonuyla gerçekleştirilen testten yüzde 96 gibi yüksek bir puan alarak rakiplerini kıskandırdı. Tesla ise bu başarısını büyük ölçüde aracın neredeyse her tarafına yerleştirilen hava yastıkları ve acil durum freni gibi üst düzey güvenlik önlemlerine borçlu.

Çocuk yolcu simülasyonunda gerçekleştirilen test sonucunda ise Model 3’e 100 üzerinden 86 puan verildi. Elektrikli sedan modelinin yaya içeren kaza simülasyonlarında yüzde 74 oranında başarılı bulunduğu belirtildi. Üstelik test sürecinde kullanılan Model 3 direkt standart modeldi ve herhangi bir ek güvenlik paketine sahip değildi.

Kaza testlerinin videosunu ise hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Sıralamaya girmeyi başardı

Bu haliyle Model 3, Euro NCAP’in 2019 yılı için hazırladığı “Sürücü güvenliği” sıralamasında 9. olarak listelendi. Çocuk koruma sıralamasında 14. olan araç yaya koruma noktasında 11. sırada yer aldı. Genel güvenlik sistemleri bakımından ise ilk sıraya yükseldi.

Şimdiye dek Euro NCAP’in testini gerçekleştirdiği diğer tek tam elektrikli model 2019 Audi e-tron olarak kayıtlara geçmiş. Bu model de sürücü korumasında 91, çocuk korumasında 85, yaya korumasında 71, genel güvenlik sistemlerinde ise 76 puan almış.

Testlerin gerçekleştirildiği anların kayıt edildiği videoyu izlediğinizde göreceksiniz, Tesla Model 3 kaza anında hızlı tepki verip hava yastıklarını aynı anda patlatıp sürücü ve arka koltuktaki yolcuları hemen güvenceye alabiliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version