ABD menşeli Mil-Spec Automotive şirketi, kamyonet ve SUV modelleri üzerine gerçekleştirdiği modifikasyon işlemleriyle biliniyor. Uzun süre boyunca Hummer SUV’ları modifiye eden firma son yıllarda çalışmalarını Ford’un çok satan F-150 kamyonet modeli üzerine yoğunlaştırdı.

Firmanın son işi ise henüz geçtiğimiz gün kamuoyuna tanıtıldı. Intrepid F-150 Supertruck adını taşıyan bu kamyonet dış görünüm itibariyle kasları şişirilmiş Ford Raptor’u andırıyor. Kaportası tamamen özel olarak tasarlanan arabada bol miktarda aydınlatma kullanılmış. Yeni jant ve lastiklere de ev sahipliği yapan arabayı Mil-Spec toplamda 4 farklı renk seçeneğiyle satışa sunacak: Siyah, gri, açık gri ve beyaz.

Dıştan gerçekten çok güzel gözüken arabada baştan aşağıya yenilenmiş bir süspansiyon sistemi yer alıyor. Yerden 33 cm yükselen arabada özel Baja tampon ve 37 inç Nitto Ridge Grappler lastik tercih edilmiş.

Tabii arabanın tüm olayı dış tarafla sınırlı değil. Mil-Spec aynı zamanda kabin içine de el atmış. Direksiyon ve direksiyonun logosu değiştirilmiş, yeni deri döşeme kullanılmış.

Kaputun altında yer alan 5.0 litrelik V8 motor ciddi şekilde modifiye edilmiş. Normalde aracın stok versiyonu 395 beygir güç üretebiliyor. Fakat Mil-Spec bu V8 motordan 675 beygir güç elde etmeyi başarmış. 93 oktan benzin ile çalışan arabada Baja süspansiyon kiti ve Fox Racing amortisörleri de yerini almış duruda.

Kamyonet modelinin fiyatı ise henüz kamuoyuna açıklanmış değil, ancak tahminler 6 haneli bir rakam olacağı yönünde.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version