Bir dönemler Tesla‘ya rakip olarak çıkma gayretiyle yeni modellerini bir bir tanıtan Faraday Future, son dönemde eski ışıltılı günlerini mumla arıyor. 2017 yılının sonlarına doğru iflasın eşiğine gelen şirket, toplamda 2 milyar dolarlık yatırım almayı başararak nihayet hayata geri döndü. Çin’in en büyük emlak şirketlerinden Evergrande Grubu‘nun bir alt firması olan Evergrande Health, Faraday Future’ün yüzde 45’lik hissesine ortak olmak için 2 milyar doları gözden çıkardı.

Üst düzey yöneticisi görevden ayrılmak zorunda kalmıştı

Ultra hızlı ve lüks elektrikli otomobil modeli FF91‘i üretim bandına sokmak için gün sayan Faraday Future, yoluna kaldığı yerden devam ederken uzun vadeli hedeflerini de revize etme kararı aldı.

Hatırlanacağı üzere bir zamanlar Lotus bünyesinde çalışan, sonradan Faraday Future’ün üç kurucu ortağı arasında bulunan ve istifa edene kadar üst düzey yöneticilik görevini üstelenen Tony Nie, 2018 yılının başında görevinden ayrılma kararı almıştı.

Diğer iki kurucu ortaklardan CEO Jia Yueting ve ürün stratejisi geliştirme başkanı Nick Sampson görevine olduğu gibi devam edecek. Ancak görüşlerine başvurulan Nie basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı.

Komite yatırım kararını inceledi

Çinli şirketin Faraday Future’ün hissedarı olması sanıldığı kadar kolay gerçekleşmedi. ABD’nin ulusal güvenliğini ihlal edebilme riskini değerlendiren komitenin onay vermesinin ardından Faraday Future yatırım paketinde yer alan miktarı 2020 yılına kadar parça parça teslim alacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version