Haberin başlığını merak edip detayı için tıkladığınızda muhtemelen Mercedes‘in yeni bir teknolojinin tanıtımını yaptığını tahmin etmiş olabilirsiniz. Bu kesinlikle doğru. Alman lüks otomobil üreticisi, hem eğlenceli hem de fonksiyonel akıllı bir teknolojinin tanıtımını gerçekleştirdi. Dijital Işık adı verilen bu yeni özellik sayesinde Maybach S-Class, ön farları sayesinde insanlarla iletişim kurabiliyor. Gerçekten.

İnsanlarla iletişim kuran araba” deyince aklınıza “Arabalar” isimli çizgi film gelmesin. Halen daha o çizgi filmdeki atmosferden fersah fersah uzağız. Ancak Dijital Işık‘ın yapabilecekleri ise hiç de yabana atılır gibi değil. Aşağıda yer alan videoyu izleyerek siz de neden bahsettiğimiz hakkında bir kanıya varabilirsiniz.

Nasıl çalışıyor?

Dijital Işık’ın hayli merak edilen karmaşık çalışma sistemi ise kabaca şu şekilde: Yüksek kaliteli projeksiyon özelliğine sahip LED aydınlatmalar, sahip oldukları bir milyon küçük reflektörlü çipler sayesinde ışığı desenler halinde yansıtabiliyor. Bunun neticesinde harflerden tutun, ilüstrasyon ve çizimlere kadar hayal gücünün el verdiği her şey ışıkla yansıtılabiliyor.

Zaten yukarıda yer alan videoda da Maybach S-Class‘ı yoldan geçen insanlara iltifatta bulunurken görebiliyoruz. İşin eğlence kısmı bir yana, Dijital Işık sürücü için çok güvenli bir donanım. Sürücüyü uyarmak için yola oklar ve semboller yansıtma fikri kesinlikle yabana atılır gibi değil. Sahip olduğu kamera ve sensörlerle Dijital Işık bunu yapabilecek kapasitede bir teknoloji.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version