Halka açık işlem gören bir şirketi yönetmek, karar alma mekanizmasına üçüncü şahısların da dahil olması anlamına geliyor. Özellikle de hissedarlar şirketin hisselerinin büyük ölçüsünü ellerinde tutuyorlarsa işletmelerin operasyonlarına ciddi manada etki edebiliyorlar. Bunun dışında geri kalan zayıf hissedarlar ne kadar öneri ve tavsiyelerde bulunsalar da en fazla yönetim kurulunun aldığı kararları oylama sürecine dahil olabiliyorlar.

Kamuoyunda FCA Grubu olarak da bilinen Fiat Chrysler Automobiles‘in en büyük ve uzun süreli hissedarlarından ADW Capital Management LLC şimdilerde yönetim kuruluna teklif ettiği bir dizi değişiklik önerisiyle gündemde.

Yönetim kurulu üyelerine gönderilen mektupta bazı köklü değişiklikler tavsiye eden şirket, Bloomberg‘in haberine göre FCA Grubu‘nun ismini JeepRAM olarak değiştirmeyi önerdi.

En çok ABD’den kâr ediliyor

ADW’nin 34 yaşındaki kurucusu Adam Wyden yazdığı mektupta “Fiat’ın bünyesindeki premium markalar her ne kadar istikrarlı bir şekilhde büyüyor olsa da, firmanın en çok kâr elde ettiği pazar kesinlikle ABD. En yakın rakipleri GM ve Ford’dan geri kalır yanı olmayan şirketin isminin JeepRAM olarak değiştirilmesini öneriyoruz” dedi.

Tavsiyeleri bununla sınırlı değil

Bu yılın üçüncü çeyreğinde şirket kârının yüzde 97’si Kuzey Amerika operasyonlarından elde edildi. Firmanın isminin JeepRAM olarak değiştirilmesi Wyden’a göre şirketin daha da değerlenmesini ve müşterilerin gözünde güçlenmesini sağlayabilir.

Masrafları kısmak için GM ile birleşmek, Maserati ve Ferrari‘nin satışını gerçekleştirmek de Wyden’ın sıradışı önerileri arasında yer alıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version