Fiat Chrysler grubu yeni nesil araç içi eğlence sistemi Uconnect 5’i resmen tanıttı. Apple CarPlay ve Android Auto özelliklerinden kablosuz olarak faydalanma imkânı sunacağı belirtilen yeni teknoloji, Amazon Alexa akıllı asistan entegrasyonunun yanı sıra daha büyük ve yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekranlarda kullanılabilecek. Temelinde Android işletim sistemi kullanıldığı için FCA ilerleyen dönemde arabalara farklı ve yenilikçi uygulamaları da kolaylıkla entegre edebilecek.

2 telefonla eşleşebiliyor

Fiziksel olarak Uconnect 5 en fazla 12.3 inç büyüklüğündeki dokunmatik ekranları ve Ultra HD çözünürlüğü destekliyor. Bu, mevcut versiyona kıyasla ciddi bir ilerleme kaydedildiği anlamına geliyor. Keza sistemin altında yatan işlemci, bir öncekinden en az 5 kat daha güçlü.

Aynı anda iki farklı telefonla bağlanabilmesi ise en büyük avantajlarından birisi. Malum, rakiplerin hepsi tek Bluetooth bağlantısını destekliyor.

Kullanıcı arayüzü tarafında da önemli iyileştirmeler söz konusu. Kart şeklindeki tasarımla Uconnect 5’in 5 farklı kullanıcı profili oluşturabilme özelliği var. Her kullanıcının müzik, havalandırma, koltuk ısıtma ve araç yönetimi gibi panellere erişim sunan simgelerin dizilimini belirlemesi mümkün kılınmış.

6 GB RAM’i var

64 GB’ye kadar dahili hafızaya sahip olabilen sistemin RAM’i ise 6 GB. Bu da gayet yeterli aslında.

Mevcut araç içi eğlence sistemlerinin Uconnect 5’e yükseltilebilmesi en azından şu aşamada mümkün gözükmüyor. En erken 2020 yılının sonlarına doğru piyasaya çıkacak olan FCA grubu araçlarında bu yenilikçi sisteme rastlayabilmek mümkün olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version