Lüks otomobil markaları Jaguar, BMW, Mercedes ve Audi an itibariyle elektrikli otomobil pazarına adımlarını atmış bulunuyorlar. Ancak daha hem lüks, hem de spor otomobil modelleriyle bilinen Ferrari ve Porsche’un bu yarışta çok geride kaldığı söylenebilir. Son düzlükte elektrikli araçlarını tanıtan ve Tesla’nın premium araç pazarındaki payını geriletmeye çalışan üreticilerin bunda ne kadar başarılı olacağını ise ancak zaman gösterecek.

Hatırlanacağı üzere Ferrari, plug-in hibrid modeli SF90 Stradale’i tanıtmış ve bu aracın trafikte yasal olarak seyredebilecek en güçlü araba olduğunu öne sürmüştü. 40 litrelik turboşarjlı V8 motoruyla 769 beygir güç üretebilen arabanın 0’dan 100 km/s hıza çıkışı sadece 2.5 saniye sürüyordu. Çıkabileceği en yüksek hız ise 340 km/s olarak belirtilmişti.

Performansıyla öne çıkan SF90’ın isminde yer alan 90, Ferrari’nin kurulduğu günden bu yana geçen sene sayısını ifade ediyor. Stradale kelimesi ise İtalyanca’da “Yol” anlamına geliyor. 2020’de teslimatına başlanması planlanan arabanın en az 1 milyon dolar ücretle satılması söz konusu.

Almanlar da atağa kalktı

Geçen sene Eylül ayında ise Alman otomobil üreticisi Porsche, ilk tam elektrikli modeli Taycan’ı görücüye çıkararak dikkatleri üzerine çekmişti. Türkçe’de “Genç tay” anlamına gelen Taycan modeli, Porsche’un logosunda yer ata da bir selam çakıyordu.

66 bin dolara satılan Cayenne ile 85 bin dolar değer biçilen Panamera modeli arasında bir yerde konumlanması beklenen elektrikli Taycan’ın fiyatı henüz netlik kazanmadı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version