İtalyan spor otomobil markası Ferrari, ortadan hibrid V8 motorlu yeni süper arabasını 2019 yılı içinde tanıtacağını resmen açıkladı. Sanılanın aksine bu araç mevcut modellerden birinin özel sürümü olmayacak, normal bir model olarak seri üretim bandına girecek.

Üstelik elimize ulaşan bilgiler arabanın 711 beygir güce sahip 488 Pista’dan bile daha güçlü olacağı yönünde. Aracın tanıtımı ise herhangi bir otomobil fuarının aksine özel bir etkinlikle gerçekleştirilecek, ilk teslimatlar ise 2020’nin başlarında gerçekleştirilecek.

488 modeline benzeyecek

Bizzat Ferrari CEO’su Louis Camilleri tarafından açıklanan bu müjdeli haber Ferrari’nin yatırımcılara yönelik 2018 yılıyla ilgili yaptığı değerlendirmeler arasında yer aldı. İsminin gizemli kalmasını isteyen bir kişi bu araçta V8 hibrid güç ünitesinin bulunacağını Automotive News muhabirine fısıldadı.

Tüm bu söylenti ve dedikodular ışığında aşağıda çekilen casus fotoğrafın bahsi geçen hibrid motorlu Ferrari’ye ait olduğu çıkarımında bulunabiliriz. Kamuflajlı olduğu için tasarımı hakkında pek fikir edinemediğimiz aracın 488’in revize edilmiş haline benzediği söylenebilir.

2022’de tam elektriklisi geliyor

Hatırlanacağı üzere Ferrari’nin eski patronu Sergio Marchionne ölmeden önce şirketin hibrid V8 motorlu aracını 2019 yılı içinde tanıtacağını duyurmuş, ancak arabanın tamamen elektrikli olmayacağının da altını çizmişti. Sonraları Ferrari cephesinden yapılan açıklamada hibrid motor seçeneğinin yeni çıkacak olan Purosangue isimli SUV modelinde sunulacağı belirtilmişti.

Şirketin mevcut CEO’su Camilleri, tamamen elektrikle çalışan ilk Ferrari’nin 2022’den sonra piyasaya çıkabileceğine de işaret etti.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version