Fiat Chrysler (FCA) grubu ABD genelinde satılan 4.8 milyon adet aracı geri çağırma kararı aldığını duyurdu. Şirketten bugün yapılan açıklamada araçların hız sabitleme sisteminde yer alan bir sorun yüzünden araçların geri çağrıldığı belirtildi.

FCA, etkilenen araçlara sahip müşterilerin bir an önce yetkili servislere giderek hız sabitleme sistemi yazılımının güncellenmesi çağrısında bulundu. An itibariyle şirket, bu sorundan kaynaklı herhangi bir yaralanma veya kazanın meydana geldiği hakkında bilgi sahibi olmadıklarını da belirtti.

Sorun hız sabitleme sisteminde

Peki 4.8 milyon adet arabanın geri çağrılmasına yol açan sebep tam olarak ne?

FCA’nın açıklamasına göre araçlarda yer alan hız sabitleme sistemi, ortaya çıkması muhtemel bir kısa devre durumunda takılı kalabiliyor. Bunun neticesinde arabalar hız sabitleme sistemini iptal edemiyor ve sürekli olarak aynı hızda seyahat ediyor.

Bu durum meydana geldiğinde ise frene dokunmak veya direksiyonun üzerindeki kumandaları kullanmak da fayda etmiyor. Arabanın aniden fren yapması gibi tehlikeli bir durum da söz konusu olduğu için müşterilerin bir an evvel yetkili servis noktalarına gitmesi önem taşıyor.

Ücretsiz yazılım güncellemesi yapılacak

Önümüzdeki haftadan itibaren FCA, etkilenen araçlara sahip müşterilerine ulaşarak gerekli bilgilendirme ve yönlendirmeleri yapacak. Hiçbir şekilde ücret ödemeden yetkili servisler aracılığıyla araçlara yazılım güncellemesi gerçekleştirilecek.

Öte yandan Kuzey Amerika bölgesinde yer alan Kanada ve Meksika‘da satılan bazı araçların da aynı sorundan etkilendiği belirtildi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version