Şu sıralar PSA grubuyla güçlerini birleştirmek için çeşitli müzakerelerde bulunan Fiat Chrysler Automobiles (FCA) uluslararası arenada ürün geliştirme süreçlerini hızlandırmak için düğmeye bastı. Grubun amacı müşterilerin beklentilerini en üst düzeyde karşılayacak yeni araçları elektrikli ve otonom sürüş yeteneklerine sahip şekilde banttan indirmeyi hedefleyen grup kolları sıvamış durumda.

Kurumsal olarak ürün geliştirme süreçlerini yeniden elden geçireceğini duyuran FCA böylelikle yeni modelleri hem daha hızlı üretmek, hem de çeşitli pazarların ihtiyaçlarına göre özelleştirebilmek istiyor. FCA’nın Teknolojiden Sorumlu Başkanı ve aynı zamanda Maserati’nin tepe yöneticisi Harald Wester, yeniden organize edilen ürün geliştirme biriminden de sorumlu olacak.

10 milyar dolar yatırım planlandı

Şirketten yapılan açıklamada önümüzdeki 5 yıl içerisinde 30 yeni elektrikli modelin uluslararası arenada piyasaya sürülebilmesi için şimdiden 10 milyar dolar değerinde bir yatırım planının yapıldığı belirtildi. Bu 30 modelin tamamı yeni olmayabilir, mevcut modeller de elektrikliye dönebilir. Mesela Jeep Compass, Renegade ve Wrangler modellerinin plug-in hibrid versiyonlarının çıkması söz konusu olacak.

Öte yandan Fiat bu süre zarfında ilk tam elektrikli modelini de görücüye çıkaracak. Bu modeli Doblo gibi ticari, ancak elektrikli bir araç takip edecek.

Maserati de hibrid ve elektrikli güç ünitelerinin yanı sıra 3. seviye otonom yeteneklerine sahip bir model geliştirebilmek için AR&GE faaliyetlerine 1.6 milyar Euro yatırım yapmış durumda. Tüm bunlar sayesinde FCA grubu elektrikli yarışında geride kalmamayı hedefliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version