Fiat Chrysler Automobiles veya kısa adıyla FCA, benzinle çalışan toplam 862 bin 520 modeli için geri çağırma kararı aldığını duyurdu. Bu arabaların tamamı ABD’de satılmış durumda Çarşamba günü Çevre Koruma Kurumu (EPA) tarafından yayınlanan emisyon standartlarını karşılamaktan uzak.

Öte yandan EPA’dan yapılan açıklamada kurumun diğer Fiat Chrysler araçlarını araştırmaya devam edeceği ve gelecekte yeni geri çağırma kararlarına konu olabilecek uyumsuz araçların tespit edileceği belirtildi.

Hangi modeller listede?

Geri çağrılan modellere baktığımız zaman 2011 ila 2016 yılları arasında üretim bandından inen Dodge Journey modelleri karşımıza çıkıyor. Ardından 2011-2014 üretim tarihli Chrysler 200 ve Dodge Avenger’ler birlikte 2011-2012 Dodge Caliber ve 2011-2016 Jeep Compass / Patriot modellerini görüyoruz.

FCA hatayı kendisi fark etmiş

Bu arada FCA cephesinden yapılan basın açıklamasında da EPA’nın kararına atıfta bulunularak geri çağrılan araçların herhangi bir güvenlik açığı olmadığı belirtildi. Devamında da “Sorun FCA tarafından rutin olarak yürütülen emisyon testleri esnasında tespit edildi ve EPA’ya rapor edildi. Geçen aydan bu yana etkilenen araçları satın alan müşterilerimizle irtibat halindeyiz ve kendilerine ücretsiz bir şekilde arabalarını tamir etmeyi teklif ediyoruz” denildi.

Geri çağırma kararının ardından FCA’nın ABD borsasında işlem gören hisselerinde yüzde 1’lik bir düşüş kaydedildi.

Aşama aşama geri çağrılacak

Emisyon standartlarını karşılamayan araçların sayıca çok fazla olmasından ötürü FCA, 2019 yılı içerisinde modelleri aşama aşama geri çağıracak. Yetkili servislerde aracın katalitik dönüştürücüsü başta olmak üzere çeşitli yedek parçaları değiştirilecek ve sorun giderilmiş olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version