Bundan 10-15 sene öncesine kadar elektrikli arabaların yaygınlaşması çok zor gözüküyordu. Bir menzil sorununun olduğu sektörce kabul edilmiş ve araçların sorunsuz kullanımı için çalışmalar başlamıştı. Fakat geldiğimiz şu noktada işler çok değişti. 500 ile 1000 km arasında menzil sunan elektrikli araçlar var ve artık içten yanmalı motorlara veda ediliyor. Süreç çok hızlı ilerlemeye başladı. Birçok marka sadece elektrikli araç üretmeye karar verdi. Bu markalara yeni bir isim daha eklenecek. Fiat, dönüşüm sürecini başlattı.

CEO tarafından yapılan açıklamalar değerlendirildiği zaman şunu görüyoruz ki çok yakında markanın içten yanmalı motor kullanan aracı kalmayacak.

Fiat, 2030 Yılında Sadece Elektrikli Araç Satacak

Elektrikli araç kullanmanın zorunluluk olduğunu düşünen birçok marka gibi Fiat markası da dönüşüm için zaman verdi. 2025 yılından sonra dönüşüm sürecini çok hızlı bir şekilde gerçekleştireceği söylenen markanın, 2030 yılından sonra ise sadece elektrikli araç satacağı açıklandı.

Şu an çok popüler olan araçların bile sadece elektrikli versiyonlarının satıldığını göreceğiz. Elektrikli motorlara yer verecek olan markanın, menzil konusunda da bazı düzenlemeler yapacağı ve araçların menzillerini arttırma gibi bir fikri olduğu da biliniyor.

Yakın zamanda 500 serisi için tamamen elektrikli versiyon tanıtımının yapılmasının nedeni de bu olarak gösteriliyor. Şu an baktığımız zaman markanın elektrikli araçlar konusunda biraz geri planda kaldığı gözüküyor.

Sadece 500 serisi ile bir çalışma yapıldı. Ama dediğimiz gibi 2025 yılından sonra markanın işleri çok hızlandıracağı ve bunun sonucunda da 2030 yılında da her aracın tamamen elektrikli motor kullandığını göreceğiz.

5 yıllık dönüşüm süreci sırasında hangi araçları elektrikli olarak göreceğimizi de öğreneceğiz. Ayrıca markanın bu süreçte logo değiştirmesi, logonun yanında belki satış stratejileri değişikliği gibi değişimler yapması da mümkün olabilir. Hepsini zamanla izleyeceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version