ABD menşeli butik spor otomobil markası Fisker, tamamen elektrikten güç alacağı açıklanan Ocean isimli elektrikli modelini üretmek için ihtiyaç duyduğu ortağı buldu. 2022’nin sonuna varmadan seri üretime gireceğini öğrendiğimiz araba ilk kez bu yıl başında görücüye çıkmıştı. ABD pazarında en çok satan ve müşterilerin çok sevdiği SUV segmentine ilk kez Ocean ile adımını atan marka, bu modelin rakiplerinden daha uygun bir fiyat etiketine sahip olacağı müjdesini de vermişti.

Malum olduğu üzere ABD’de elektrikli otomobil satın alımına ciddi teşvikler var. 7 bin 500 dolarlık bu teşvik paketinden faydalanan müşteriler, Fisker Ocean modelinin 37 bin 499 dolarlık baz fiyatının daha düşüğüne mal edebilecekler. Dahası her ay 379 dolar ödeme yaparak Ocean modelini krediyle satın alabilmek de mümkün.

Fiyatı kesinlikle agresif ve rekabetçi, ancak ortada henüz ürün yok. Bu yüzden Fisker’in ilk başta Ocean modelinin üretimi meselesini çözmesi gerekiyordu. Temmuz ayında firmanın Volkswagen ile anlaşmaya varın MEB isimli tam elektrikli otomobil platformunu kullanacağı konuşuluyordu. 2021 model VW ID.4 crossover aracında da karşımıza çıkan bu platform elektrikli modeller için biçilmiş kaftandı gerçekten de.

Ancak bugün geldiğimiz noktada planların değiştiğini görüyoruz. Buna göre Fisker, ABD’nin önde gelen yedek parça tedarikçilerinden Magna ile “platform paylaşma ve üretimde işbirliği” alanında stratejik bir ortaklığa gitti. GM, Ford ve Tesla başta olmak üzere birçok Amerikan markasına yedek parça tedariği sağlayan Magna artık Fisker’in de Ocean modelini üretmesine yardımcı olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version