Şu anda son derece verimli hibrit şehir otomobillerinin, Ford Focus RS’in heyecan verici performansından çok uzak olduğu açık. Ama teknoloji konusunda yenilikçiliğiyle bilinen GKN, fark yaratabilir. Her iki dünyanın en iyi yanlarını yeni bir aktarmayla birleştirerek farkı kapamayı amaçlıyorlar.

Focus RS Sürüşüne Sahip Bir Hibrit mi?

Başlangıç noktası olan Twinster, GKN’nin övülen tork vektör sistemi. GKN tork vektör sistemiyle ne yapacağını çok iyi biliyor. Sistem, her bir tekerleğe hassasiyetle gerekli olan torku gönderiyor.

İki kavrama kullanan Twinster, ön ve arka aks arasında ve arka tekerlekler arasında tork dağılımı yapıyor. RS gibi araçlardaki en büyük kazanım, viraj sırasında dıştaki tekerleğin hızlandırılmasıyla geliyor.

Bu heyecan verici gelişme Frankfurt’ta tanıtıldı ve 2020’den itibaren satışa sunulacak. Muhtemelen adı eTwinsterX olacak. Kompakt elektrik aksı, önden çekişli, arkadan itişli veya dört çeker araçlarda kullanılabilecek. Binek, arazi, hibrit ve tamamen elektrikli araçlara da uygun.

Şu anda tipik bir hibritte, bir aksta içten yanmalı motor ve diğerinde de elektrikli motor var. Genel olarak içten yanmalı motoru kapatıp elektrikliye geçen bir sistem var. Elektrik motoru ve tekerlekler arasındaki tek oran, iyi bir kalkış performansı için ayarlanıyor. Ama aracın hızı arttıkça, elektrik motoru hızını kaybediyor ve görevi içten yanmalı motora devrediyor.

GKN’nin yeni sistemi farklı çalışıyor. İki oranı var ve elektrikli motorun her yıl hızında çalışmasına izin veriyor. Bu sayede içten yanmalı motordan daha az yardım istiyor. Sonuç ise, daha iyi menzil, daha iyi performans ve daha az çevre kirliliği.

GKN’den Theo Gassman şunları söylüyor: “İki kademeli sistem, elektrikli motoru daha tatlı bir noktada tutmamıza imkan veriyor. Ayrıca genel verimliliği arttırıyor. Bunu Twinster ile birleştirdiğinizde, elektrikli motordan tekerleklere daha iyi yol tutuşu sağlamak için gerekli kazanımı elde ediyorsunuz. Ayrıca frenleri kullanarak enerji harcamanıza gerek kalmıyor.

Kaynak: Car

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version