Ford, Kuzey Amerika bölgesinde satışını gerçekleştirdiği 1 milyon 380 bin aracı geri çağırma kararı aldığını duyurdu. Geri çağırmaya gerekçe olarak ise araçların direksiyonunun sütundan kopması gösterildi.

ABD genelinde 2014 ila 2018 yılları arasında üretilen 1,301,986 adet Ford Fusion ve MKZ modelleri geri çağırma kapsamında Ford’un yetkili servislerine davet edildi. Ayrıca Kanada‘da 64 bin 479 ve Meksika‘da da 14 bin 172 adet aracın geri çağrıldığı duyuruldu.

Araçların direksiyonu sürücünün elinde kalıyor!

Bugüne dek araçların geri çağrılma gerekçeleri arasında hava yastığı sorunlarına sıkça rastlanıyordu.

Ancak Ford’un yaptığı resmî açıklamada sorunlu modellerin direksiyonundaki civataların düşebildiği, bunun da direksiyonun sütundan tamamen ayrılarak sürücünün elinde kalmasına yol açtığı ifade edildi. Bugüne dek bu hatadan kaynaklı iki kaza yaşandı ve bu kazalarda bir kişi yaralandı. 

Kaza riskini doğuruyor

Detroit News‘in haberine göre Ford, “Sorundan etkilenen araçlarda direksiyon civataları zamanla aşınabiliyor. Eğer servislerde müdahale edilmezse direksiyon tamamen kopup sürücünün eline gelebiliyor. Bu da kontrolün kaybedilmesi sonucu kaza riskini doğuruyor” açıklamasında bulundu.

İşte geri çağrılan modeller!

En yakın yetkili servise gitmesi yönünde çağrı yapılan Ford modelleri ise şunlar:

  • Flat Rock fabrikasında 6 Ağustos 2013 – 29 Şubat 2016 tarihleri arasında üretilen Ford Fusion modelleri
  • Hermosillo fabrikasında 25 Temmuz 2013 – 5 Mart 2018 tarihleri arasında üretilen Ford Fusion ve Lincoln MKZ modelleri

Araçların garanti kapsamında tamamen ücretsiz olarak parça değişimine tabi tutulacağı da belirtildi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version