Elektrikli otomobil pazarına giren firmaların karşılaştığı en büyük sorunlardan birisi de şarj altyapısı ağını geliştirmek. Çünkü bu arabaları satın alan insanlar ev veya işyerlerinde şarj edemiyorlarsa, saatlerini dışarıdaki istasyonlarda geçirmek zorunda kalabiliyorlar. Amerikan otomobil devi Ford da çiçeği burnundaki Mustang Mach-E modeliyle Avrupa’da yaşayan müşterileri için bu süreci kolaylaştıracak yeni bir hamle yaptı.

Şirket “Ford Connected” adını taşıyan duvar tipi şarj aletlerinin kurulumu için 6 farklı şirketle Avrupa kıtası genelindeki 14 pazarı kapsayan bir anlaşmaya imza attı. Bu anlaşmayla amaçlanan şey çok basit: Müşterilerin evlerinde kullanabilecekleri uygun fiyatlı şarj çözümleri üretmek.

Belirtmekte fayda var: Ford zaten Mach-E sahiplerinin araçlarını dışarıdayken de şarj edebilmek için ihtiyaç duyacakları kabloyu temin ediyor. IONITY ve FordPass hızlı şarj ağı buna dahil. Ancak müşteriler ev veya işyerlerinde de hızlı şarj teknolojisinden faydalanmak isterlerse Ford Connected duvar tipi şarj istasyonunu kurdurabilecekler.

6 şirketle anlaşmaya varıldı

Yeni imzalanan anlaşmaya göre Alpiq markası Almanya, İsviçre, Avusturya ve İtalya’daki Mustang Mach-E sahiplerine şarj istasyonu kurulum hizmeti sağlayacak. İngiltere ve İrlanda için bu işi Centrica üstleniyor. DEFA ise Norveç ve İsveç’te istasyonların kurulumundan sorumlu olacak. Eneco da Hollanda, Belçika ve Lüksemburg bölgesinde faaliyet gösterecek.

Son olarak ETRA firması İspanya ve Portekiz’de, Zeborne ise Fransa’da Mach-E sahiplerinin kullanabileceği ev ve işyeri tipi istasyonların kurulumunu sağlayacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version