Koronavirüs salgını nedeniyle işler ne kadar kötüye giderse gitsin Ford, elektrikli Mustang Mach-E modelini bu yılın sonbahar aylarında piyasaya çıkarmakta kararlı. Detroit News gazetesinde yer alan habere göre Ford bu noktada o kadar kararlı ki, şirket mühendisleri evlerinden çalışarak otomobili geliştirmeye devam ediyorlar.

Peki, bu nasıl olabiliyor? Evde, uzaktan çalışarak otomobil geliştirilebilir mi?

Görünene göre evet. Ofis ortamında bir araya gelmektense Ford mühendisleri ve kalite testi uzmanları, prototip aşamasındaki otomobili evlerine götürmüş durumdalar. Arabaya hiçbir zaman beraber gelmiyor ve kullandıkları araçları birbirleriyle değiştirmiyorlar. Bunun yerine çektikleri fotoğraf ve videoları birbirleriyle paylaşarak geri dönüş (feedback) havuzu oluşturuyorlar.

Herhangi bir gecikme şimdilik yok

İnsanlar evine çekilmiş, işsizlik oranı tüm zamanların rekorunu kırmış ve fabrikalar kapanmışken halen daha Mustang Mach-E’yi satışa hazır hale getirmenin arkasındaki motivasyon ise çok makul.

Çünkü yeni nesil elektrikli model için sıraya gidip rezervasyon yaptıran çok fazla kişi var. Beklentiler aracın planlanan tarihte kendilerine teslim edileceği yönünde.

An itibariyle Ford, sonbahar aylarına ilk teslimat sözü verdiği aracın çıkışının gecikebileceğine dair herhangi bir duyuru yapmış değil. Ancak şu sıralar işler çok hızlı gelişebiliyor. Normalde Ford gibi dev üreticilerin araç test etmek için ayrı tesisleri var ve bu tesislerde normal zamanda çok fazla insan bir arada bulunmak zorunda kalabiliyor. Malum sebeplerden ötürü bu tesislerin kapanması nedeniyle işler sarpa sarabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version