ABD’li otomobil devi Ford, DHL kısaltmasıyla tanıdığımız Deutsche Post tarafından sipariş edilen ve tamamen elektrikten güç alan yeni kamyonet modelinin üretimine bugün itibariyle başladı. StreetScooter WORK XL adındaki araç Almanya’nın Köln şehrindeki fabrikada seri üretim bandına girdi.

Transit’in modifiye edilmiş sürümü

Ford’un çok tutulan Transit modelinin şasisi üzerine inşa edilen kamyonet 76 kWh kapasiteli bir bataryaya ev sahipliği yapıyor. Bu sayede hiç emisyon salgılamadan, fosil yakıt harcamadan toplamda 200 kilometre mesafe kat edebiliyor.

Aracın geriye kalan diğer bölümleri olan güç ünitesi ve gövdesi ise Deutsche Post DHL Grubu‘nun istek ve beklentileri doğrultusunda tasarlanmış.

Şuan için Köln’deki fabrikada günde 16 adet kamyonet üretiliyor. 2 vardiyada çalışan 180 işçi, senede toplam 3 bin 500 kamyonet modelinin teslimata hazır hale gelmesini sağlayacak. Eğer her şey planlandığı gibi giderse StreetScooter WORK XL dünyanın en popüler elektrikli kamyonet modelleri arasına dahil olacak, ancak buna rağmen Renault Kangoo Z.E. ve Nissan e-NV200‘nin arkasında kalacağını belirtmekte fayda var.

Kargo teslimatlarında kullanılacak

90 kW elektrikli motoruyla 122 PS güç üretmeyi başaran StreetScooter WORK XL, Almanya genelinde DHL tarafından kargo teslimatlarında kullanılacak. Ancak şirketin uzun vadede planları arasında elektrikli kamyoneti başka müşterilere pazarlamak da yer alıyor olabilir.

Aynı anda 200 adet kargo taşıma kapasitesiyle öne çıkan modelin yılda tamı tamına 1,900 litre yakıt tasarrufu sağladığı, 5 ton CO2 emisyonunun önüne geçtiğini de not düşmüş olalım.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version